Založ si blog

Fico bol slniečkár. Za naše peniaze

V posledných týždňoch opakovane počúvame expremiéra R.Fica, ako v návale akútneho nedostatku iných argumentov na vlastných tlačovkách nadáva svojím názorovým oponentom do tzv.“slniečkárov“. R.Fico, zdá sa, trpí zásadnými výpadkami pamäte z obdobia, keď sedel na Úrade vlády SR a podpisoval dotácie práve rôznym „slniečkárskym“ mimovládkam (ak už teda mám použiť túto jeho terminológiu).

V okt.2012 dotoval premiér R.Fico mimovládnu organizáciu NOMANTINELS sumou 17.630 eur, čo predstavuje 50 percentné navýšenie oproti sume 11.380 eur, ktorú im v r.2011 nadelila premiérka I.Radičová.

V okt.2012 dotoval premiér R.Fico aj mimovládnu organizáciu Queer Leaders Forum sumou 38.760 eur

  • Queer Leaders Forum je občianske združenie, ktorého cieľom je presadzovanie rovnoprávnosti ľudí s homosexuálnou orientáciou.

V nov.2012 dotoval premiér R.Fico mimovládnu organizáciu Iniciatíva inakosť sumou 73.234 eur, čo predstavuje dokonca dvojnásobok oproti sume, ktorú im v r.2011 nadelila premiérka I.Radičová.

  • Iniciatíva Inakosť spája ľudí a organizácie, ktoré hľadajú riešenia na zlepšenie života lesieb, gejov, bisexuálnych, transrodových a intersexuálnych ľudí…“

Bratislavský Dúhový pochod PRIDE vznikol iba 2 roky predtým ako spoločný projekt Queer Leaders Forum a Iniciatívy inakosť, partnerom pochodu bolo aj divadlo NOMANTINELS.
Poznámky na okraj:

  • Tieto desiatky tisíc eur R.Fico samozrejme nedotoval zo svojho vlastného vrecka, ale z daní nás všetkých.
  • Od r.2013 boli uvedené mimovládky podporované pravidelnými štedrými rezortnými dotáciami od ministrov Ficovej vlády: Maďariča a Lajčáka… Áno toho, prosím pekne, ministra zahraničných vecí Miroslava Lajčáka.

V okt.2012 podpísal dotáciu 25.000 eur pre Nadáciu Charty77, ktorej zakladateľ a 1.predseda správnej rady bol M.Šimečka najstarší (za ČSFR bol poradcom prezidenta V.Havla). Jeho syn M.M.Šimečka je dnes novinárom, publicistom a editorom dnešného „projektu“ DenníkN a po svojom otcovi prebral nakoniec aj miesto v správnej rade Nadácie Charty77. (Synov syn Michal Šimečka je dnes europoslancom v Bruseli za stranu Progresívne Slovensko.)

V rokoch 2012-2017 sa v úspešnosti žiadania o dotácie na Úrade Vlády extrémne dobre darilo aj tzv. Nadácii Milana Šimečku. Za 6 rokov vlády jej R.Fico odklepol spolu až 362.294 eur:

  • 27.Nov.2017 . . . 48.000€
    19.Júl.2016 . . . . 39.500€
    18.Máj.2016 . .  149.974€
    23.Júl.2015 . . . . 40.700€
    30.Sep.2014 . . . 24.000€
    8.Okt.2013 . . . . . 20.000€
    16.Nov.2012 . . . . 40.120€
  • nadaciamilanasimecku.sk o sebe tvrdí: „Nadácia Milana Šimečku sa už 28 rokov snaží byť o nos vpredu v témach týkajúcich sa rozvoja občianskej spoločnosti na Slovensku. Nesie meno významného disidenta, mysliteľa, filozofa a spisovateľa v bývalom Československu. Nadáciu založili v r.1991, krátko po smrti Milana Šimečku, jeho priatelia Martin Bútora, Juraj Flamik, Fedor Gál, Miroslav Kusý, František Mikloško, Peter Tatár a Peter Zajac…“

… uvedení páni zakladatelia nadácie sú verejnosti dobre známi predstavitelia tzv. „bratislavskej kaviarne“, čo je hovorové označenie o.i. aj pre Ústredný Výbor KSS (Konšpiračnej Skupiny Slniečkárov). O stovkách tisícov eur na projekty pod ich záštitou rozhodol svojím podpisom nik iný, ako dnes úhlavný slniečkáro-bijec R.Fico.
Faktická pozn. na okraj:

  • Po nástupe P.Pellegriniho do funkcie premiéra už dotáciu z Úradu Vlády SR nedostala ani jedna zo spomenutých mimovládnych organizácií.

Dobrá rada na záver:

  • Vážení páni expreméri. Dávajte si prosím pozor, aby vyhlásenia, ktorými zahlušujete mediálny priestor sedeli s realitou. Ak už zvoláte tlačovku, tak preto, aby ste nás obohatili argumentami. Ak niektorý z vás argumenty pripravené nemá, nech tlačovku nezvoláva a nechá novinárov pracovať pre ľudí.
  • Vážení páni novinári, keď už ste sa ocitli na tlačovke niektorého expremiéra bez argumentov, mohli by ste aspoň zapracovať a dotlačiť ho k nim svojimi dobre mierenými otázkami. Ak sa vám to zdá ako úloha nemožná, stále máte na výber z takej tlačovky odísť alebo na ňu vôbec nechodiť.

. . .

Drahí priatelia,
premiér I.Matovič o vládach Smeru v pléne NRSR tesne pred schválením Progr.vyhlásenia vlády povedal: „Nepýtam si 100 dní, ale to, ako podlo útočí Robert Fico, je nehodné. Na jeho mieste by som tichúčko šúchal nohami a čakal, kedy mi NAKA zaklope na svoje dvere…“. Iba o pár minút neskôr sa R.Fico postavil pred novinárov, vôkol seba nechal nastúpiť väčšinu svojich poslancov (bez P.Pellegriniho)… V očiach sa mu zračila úzkosť a hlas sa mu chvel počas toho, ako mu z úst vychádzali absurdné výroky o slniečkároch ale aj o ekonomike. Rozbor niektorých som spísala pred mesiacom v článku:

Fico: „Jak takí debili sme“

  • R.Fico dnes na tlačovke s pátosom vyhlásil: „Dámy a páni, deficit v r.2019 skončil na úrovni 1,3% a pokiaľ išlo o znižovanie verejného dlhu skončili sme na 48% čo sú historické výsledky v porovnaní s inými štátmi!
  • To sú slová R.Fica. Aká je však pravda?
  • 20 krajín EÚ malo v r.2019 lepšie hospodárenie ako Slovensko.
  • Horší deficit v tomto mimoriadne hospodársky „úrodnom“ roku zaznamenalo iba 6 krajín EÚ…  [Pokrač.článku]

Ak boli očkované, nie je ich škoda

11.04.2024

Igor Matovič dal status o pohrebe dievčat z Ľubovne a troll bez tváre mu napísal, že ak boli očkované, nie je ich škoda. Hnus. Ale troll menom Chodiaca katastrofa píše s účelom postupne, plíživo v ľuďoch stierať hranice, aby v nich zahlušili citlivosť na informácie, fakty, dobro. Vlastnosti ako ľudskosť, súcit v ľuďoch potierať a vnášať nenávisť, agresiu. Človek, [...]

O Dankovi píše arogantný Bárdy, Matoviča zamlčal

26.02.2024

Šéfredaktor Aktualít sa dnes pustil do Andreja Danka a SNS. Peter Bárdy však všetky fakty čerpal z investigatívnej práce I.Matoviča, ktorému sa nielen, že nepoďakoval za to, že robí za nich náročnú prácu, ale on Igora v celom článku ani len nespomenul. Je Peter Bárdy plagiátor? Posúďte sami: P.Bárdy píše: „Veď kto vie v noci zbúrať semafor, nezavolať [...]

Matovič zjednotil PS+Smer +novinárov cez Šimkovičovú

22.02.2024

Fico aspol radi dávajú Matoviča a jeho hnutie do jednej kopy s progresívcami, s prezidentkou. A všetky liberálne médiá podľa nich vraj píšu v jeho prospech. Už 3roky sa deje presný opak. V Aktuality, SME, DenníkN takmer denne Matoviča doslova šikanovali. A stále to pokračuje. Komentáre v Aktualitách, okrem šéfredaktora Bardyho, pravidelne venuje Matovičovi ešte [...]

Branislav Zurian

Zurianova inšpekcia prešla reorganizáciou i personálnymi rošádami. Podľa Šutaja Eštoka boli nevyhnutné

18.04.2024 11:36

Zmeny mali podľa ministra vnútra prispieť k ukončeniu vojny v bezpečnostných zložkách.

parlament

Poslanci riešili zmeny v zložení výborov, čaká ich aj hodina otázok

18.04.2024 11:20

Dôvodom je nastúpenie nových poslancov do parlamentu.

Boris Beňa

Šutaj Eštok: Beňu v Kongu zadržali podľa informácii zo SIS pre podozrenie zo špionáže

18.04.2024 10:50

V roku 2021 bol Beňa odsúdený na trojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov.

CDC-Gathany-Aedes-albopictus-1  1

Invázneho ázijskeho komára prvýkrát potvrdili v Košiciach

18.04.2024 10:38

Ide o pomerne veľkého komára a potenciálneho prenášača vírusov vrátane vírusu západonílskej horúčky.

Mária Benová

Vyštudovala som psychológiu na Trnavskej univerzite. V praxi som sa venovala väzňom a narkomanom. Som vydatá a mám 4 deti. Hrám na klavíri, rada čítam a chodím do prírody. Kandidovala som vo voľbách do NRSR za OĽaNO s č.100. fb.com/PhDr.Maria.Benova

Štatistiky blogu

Počet článkov: 215
Celková čítanosť: 2830899x
Priemerná čítanosť článkov: 13167x

Autor blogu