Blaha+Žilinka sú vítači okupantov. Od Brežneva po Putina

22. februára 2022, Mária Benová, Fico+Gorila+Hašč...

Ešte ani nevyschol atrament na podpise V.Putina, a okupantov už s otvorenou náručou vítal Ľ.Blaha, ešte v tú istú noc napísal 15-bodový status:
(10.) Ukrajina má dnes 2 možnosti. Zatiahnuť národ a možno aj celú Európu do agresívnej a nezmyselnej vojny, ktorú nemôžu vyhrať. Alebo konečne začať rozmýšľať mozgom. Nezahrávať sa s Ruskom…
(11.) A Európa a svet má tieto isté 2 možnosti. Buď bude ďalej viesť s Ruskom vojny, prijímať hlúpe sankcie a prehlbovať rozpory. Alebo konečne začne chápať aj ruské záujmy…
(12.) Dnes to nie je o tom, kto je proruský či proukrajinský. Je to o tom, kto chce mier a kto vojnu. My, Slováci chceme mier. A ja som presvedčený, že aj prezident Putin.

(13.) To, že Ruská federácia uznala Doneckú a Luhanskú separatistickú republiku, je jej suverénne právo. Bodka.

(15.) Nie je čas na silácke reči. Slovensko je príliš blízko. A Rusko je nám príliš blízke. Vojna nie je alternatíva. Pre nás je jediný imperatív – mier.

. . .

Pre tých, ktorí nemajú čas čítať dlhé a zamotané FB statusy poslanca Ľ.Blahu, podarilo sa mi z tohoto jeho nočného 15-bodového vyabstrahovať to podstatné:

To, že Putin poslal ARMÁDU na Ukrajinu
je jeho suverénne právo. Bodka.
A vďaka tomu vieme, že si želá MIER.
Niet času na silácke reči.
Slovensko je príliš blízko.
A Rusko je nám príliš blízke…

Zjavne sa mu zatemnilo a už si nepamätá, o čom doslova denne blabotal posledných 8 týždňov:

. . .

8.feb.2022 sa gen.prokurátor Žilinka preslávil na pôde NRSR absurdným porovnaním…
16.feb.2022 to Blaha opäť raz skúšal na FB…

16.okt.2022 Slovensko poslalo hokejistov USA domov a úplne rovnako kedykoľvek v budúcnosti, môže poslať domov resp. ani vôbec neprijať na svoje územie jednotky ozbrojených síl USA. Presne podľa ústavy aj v zmysle novej zmluvy s USA rozhodovať o tom bude vždy náš parlament, NIE Biden, ANI Putin a už vôbec NIE Brežnev!
Na rozdiel od r.1968. V tomto je absolútne zvrátená paralela Ľ.Blahu s r.1968/1969, kedy Československo bolo prinútené podpísať OKUPAČNÚ ZMLUVU dva mesiace PO INVÁZII „spriatelených“ Sovietskych vojsk.
Ešte raz, páni JUDr.Žilinka, JUDr.Fico, SÚDr.BLAHA:
Sovietske vojská neprišli 20.aug.1968 na základe ZMLUVY, ale naopak, tá ZMLUVA bola 16.okt.1968 podpísaná a 18.okt.1968 ratifikovaná po nátlaku Sovietskych vojsk v tom čase dávno okupujúcich naše územie. Československo nikdy nemohlo poslať Sovietsku armádu preč zo svojho územia ani vypovedať platnosť tejto zmluvy. Taký článok v zmluve nebol. Okupácia Československa sa podľa tejto zmluvy mohla skončiť iba dobrovoľným odchodom Sovietskych vojsk, nijak inak!

TO ISTO 😃 Na papieri tento Článok(2) vyzeral možno dobre, ale v praxi sa nedodržiaval. Veď hneď prvýkrát bola suverenita narušená totálnou inváziou ešte 2 mesiace pred jej podpísaním. Druhýkrát bola suverenita narušená Brežnevovým vydieračským vyjednávaním v duchu:
„Iba ak podpíšte túto zmluvu, časť našich vojsk sa stiahne naspäť z Československa do ZSSR a časť tu ostane dočasne… teda vlastne naveky… Ak nepodpíšete dosadíme si namiesto vás vlastnú vládu, ktorá ju nakoniec aj tak podpíše.“