Matovič nás utopil v dlhoch?

18. februára 2023, Mária Benová, Nezaradené

Ide to so Slovenskom dolu vodou? O čo sa pokúša Boris? Stav verej.financií Slovenska aktuálne vysoko pozitívne hodnotia nezávislé medzin.ratingové agentúry. Riziko vidia v návrate Ficaaspol! Aktuálne:

1.Standard and Poor’s: A+, negatívny výhľad

2.Fitch Ratings: A, negatívny výhľad

3.Moody’s: A2, negatívny výhľad

Vysoký rating znamená, že investori krajine dôverujú, vďaka čomu si môže požičiavať za nižšie úroky👍

👉Negatívny výhľad vysvetľujú predvoleb.obdobím a vidia riziká aj v hrozbe nástupu strán zameraných proti EÚ a NATO po voľbách.

👉No cestičku týmto stranám zametá aj Boris.

SmeRodina navrhla od mája okresať branie majetku kriminálnikom. Politikom či štát.funkcionárom, ktorí zoberú veľké úplatky, by už nemal hroziť trest prepadnutia majetku. Kedysi to chcel FIC0.

 

👉Ich návrh tiež zasahuje do činnosti orgánov, ktoré sa zaoberajú aj citlivými prípadmi, kde figurujú štát.funkcionári z čias Smeru a vplyvní oligarchovia, čo profitovali na štát.zákazkách za milióny eur.

 

👉„Je pre nás neprijateľné, aby bola špec.prokuratúra takto vyšachovaná, návrh SmeRodina jej berie veľkú časť ekonom. trest.činnosti. A je to napísané tak, že mohlo by sa to dotknúť aj prípadov, v ktorých sa objavujú ľudia Smeru,“ povedal Milan Vetrák/ 0ĽaN0, predseda ústavnopráv.výboru.

 

👉Na prvý pohľad sa môže zdať, že sa novela vôbec netýka Úradu Špec.prokuratúry a Špecializ. trest.súdu, pretože ich priamo nespomína. Zvyšuje sumu škody, odkedy sa už môže prípad posudzovať ako trest.čin. Podľa návrhu Sme rodina by tak už pod ne nepatrili prípady so škodou nad 6,5mil.€, ale až nad 20mil.€.