Založ si blog

Kto prihrieva Hríbovu polievku Kiskovi?

Poslednú dobu, a nie krátku, venuje časopis .týždeň vo svojich článkoch pozornosť najmä dvom politickým osobnostiam. Každej však z iných dôvodov.

Špeciálnu „lásku“ prejavuje šéfredaktor časopisu Štefan Hríb Igorovi Matovičovi už dlhodobo. Najnovšie to bolo vyhlásenie, že „Igor Matovič sa zaradil medzi to najprimitívnejšie, čo sa tu vo verejnom priestore objavilo…“ a preto sa on ako šéfredaktor rozhodol, že kým sa jeho kolegovi Petrovi Zajacovi Matovič neospravedlní, nebude jeho redakcia uverejňovať žiadne verejné vyjadrenia Igora Matoviča, ani informácie z tlačoviek (zjavne z tlačoviek hnutia OĽaNO, keďže Matovič iné neorganizuje).

Žeby cenzúra ako novoročné predsavzatie? To sa však úplne pánovi Hríbovi nedarí plniť, keďže už v úvode roku venoval web týždeň.sk Matovičovi hneď štyri „ľúbostné listy“, ktoré sa navyše vyšvihli medzi najčítanejšie…

Podobne prvé novoročné číslo časopisu .týždeň na svoju nehrdzavejúcu „lásku“ k Matovičovi nezabúda hneď na úvodných stranách. Redaktorom veľmi leží na srdci osud Slovenska a v každom článku počítajú s potrebnou povolebnou zmenou. Zrejme však v tej svojej zaľúbenosti vážení novinári jeden po druhom zabúdajú rátať.

Štefan Hríb:
„Najväčšou slabinou alternatívy voči dnešnej vláde je jej nedospelosť. O povahe a deštrukčnosti I.Matoviča sa povedalo všetko, A.Hlina urobil dôležitý pokrok…“
V posledných troch TV diskusiách p.Hlinu s Harabinom, Matovičom a Kotlebom som nevidela „pokrok“, ale skôr „krok vzad“ a súdiac podľa hodnotení na Facebooku nielen ja. Viac som o tom napísala v decembrovom článku.

Martin Mojžiš:
„Igor Matovič je totálne nespoľahlivý egocenter, ktorý by vládu rozložil, keby mohol. Ale nebude môcť. Vynasnaží sa, ale pomerne rýchlo zistí, že jeho ministri a poslanci sú lojálnejší k vláde než k nemu. Matovič bude irelevantný.“
Moja otázka znie, prečo by Matovič, ktorý 10 rokov bojuje za to, aby Smer prestal vládnuť a rozkrádať verejné financie, chcel odrazu položiť vládu, tú vysnívanú bez Smeru?

Peter Zajac:
„Matovičovi, čo je dnes už triviálne, absolútne chýba koaličný kód a čo len minimálna spoľahlivosť voči partnerom.“

Peter Schutz:
„Darmo sa vo veľkom zalamuje rukami, čo za nestabilitu a hrozby rozpadu vnesie do vládnutia 5 či 6-koalícia. A ešte s Matovičom!“
Aj Vám je z toľkej „lásky“ nevoľno? Zvlášť, keď počty nepustia a bez Oľano sa nová vláda zostaviť nedá? Čo týmto celá redakcia sleduje?

Druhým politikom, ktorý si so svojou stranou užíva more priestoru v časopise .týždeň je Andrej Kiska. Ale jemu už tradične nadeľujú teplé, hrejivé mojkanie. A v tom pokračujú aj v poslednom čísle:

Š. Hríb: „… kandidátka Za ľudí je počtom osobností jedna z najlepších vôbec (…, Šeliga, Valášek, Ledecký, Kollár a ďalší a ďalší), takže hovoriť o strane jedného muža je hrubý faul“.
Áno, hrubý faul, p. Hríb. Veď všetci vidíme, že je to predsa strana jedného muža a jednej ženy.

Š. Hríb: „…obvinenie A. Kisku…v podobných sporoch podnikateľov s daňovým úradom sa čosi podobné ešte nikdy nestalo.“
Nedávno som písala článok o rovnakých klamstvách Petra Schutza. Odhliadnuc od toho, pán Hríb, že píšete nepravdu o obvinení A.Kisku, ten si toto Vaše idealizovanie nezaslúži. A to nielen pre vzájomné mediálne odkazy s Trubanom, či falošné obvinenie Hlinu z toho, že nevznikla široká predvolebná koalícia, keď jemu samému sa mu do žiadnej koalície zo zištných dôvodov nechcelo, ale pridáva sa k tomu ešte aj jeho posledné (ne) pozvanie Igora Matoviča na pracovný obed lídrov opozície. A napokon aj to, že na následnej tlačovke šéf Za ľudí o ňom nehovoril pravdu. Čím sklamal aj mnohých svojich voličov.

P. Zajac: „Nikdy som sa netajil tým, že za jediného opozičného politika, schopného integrovať zložitú vládu pokladám Andreja Kisku…“
M. Mojžiš:  „Aké sú šance na stabilnú vládu so Sulíkom, Hlinom, Kollárom a Matovičom? Je celkom zrejmé, že títo štyria muži predstavujú akési nášľapové míny, okolo ktorých bude treba chodiť dosť opatrne…“

Čím, akými skutkami si teda zasluhuje strana Za ľudí toľko milých a vôbec nie malých pozorností zo strany redakcie .týždňa? Číta ešte tento „objektívny“ časopis aj niekto iný ako Jaroslav Haščák, o ktorom šéfredaktor priznal, že si predplatil rovno tisíc kusov?

Nielen Fico sa bojí Matoviča, ale už aj Kiska a preto za neho musia robiť špinavú prácu novinári? Matovič proti Ficovi bojoval, keď Kiska ešte nebol ani v politike a teraz Kisku tento spolok jednohlasne pasuje do role naoko samozvaného lídra opozície? Jeho špekulatívna strana nezobrala voličov ani R.Ficovi, ani M.Kotlebovi, ich preferencie vznikom strany Za Ľudí neklesli.

Túžobne očakávaná zmena však začína už tým, že na tlačovke zvolanej priamo počas vrcholiacej tragédie v Prešove, keď panely bytovky oblizujú hrozivé plamene, nebude údajný štátnik riešiť svoje vlastné obvinenie. Ale postaví sa ZA ĽUDÍ práve vtedy, keď to najviac potrebujú.

Ak boli očkované, nie je ich škoda

11.04.2024

Igor Matovič dal status o pohrebe dievčat z Ľubovne a troll bez tváre mu napísal, že ak boli očkované, nie je ich škoda. Hnus. Ale troll menom Chodiaca katastrofa píše s účelom postupne, plíživo v ľuďoch stierať hranice, aby v nich zahlušili citlivosť na informácie, fakty, dobro. Vlastnosti ako ľudskosť, súcit v ľuďoch potierať a vnášať nenávisť, agresiu. Človek, [...]

O Dankovi píše arogantný Bárdy, Matoviča zamlčal

26.02.2024

Šéfredaktor Aktualít sa dnes pustil do Andreja Danka a SNS. Peter Bárdy však všetky fakty čerpal z investigatívnej práce I.Matoviča, ktorému sa nielen, že nepoďakoval za to, že robí za nich náročnú prácu, ale on Igora v celom článku ani len nespomenul. Je Peter Bárdy plagiátor? Posúďte sami: P.Bárdy píše: „Veď kto vie v noci zbúrať semafor, nezavolať [...]

Matovič zjednotil PS+Smer +novinárov cez Šimkovičovú

22.02.2024

Fico aspol radi dávajú Matoviča a jeho hnutie do jednej kopy s progresívcami, s prezidentkou. A všetky liberálne médiá podľa nich vraj píšu v jeho prospech. Už 3roky sa deje presný opak. V Aktuality, SME, DenníkN takmer denne Matoviča doslova šikanovali. A stále to pokračuje. Komentáre v Aktualitách, okrem šéfredaktora Bardyho, pravidelne venuje Matovičovi ešte [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Mária Benová

Vyštudovala som psychológiu na Trnavskej univerzite. V praxi som sa venovala väzňom a narkomanom. Som vydatá a mám 4 deti. Hrám na klavíri, rada čítam a chodím do prírody. Kandidovala som vo voľbách do NRSR za OĽaNO s č.100. fb.com/PhDr.Maria.Benova

Štatistiky blogu

Počet článkov: 215
Celková čítanosť: 2833369x
Priemerná čítanosť článkov: 13178x

Autor blogu