Založ si blog

Ako Kočner s Trnkom kryli tunel Široký

Ešte za šéfovania Ľ.Jahnátka došlo k tunelovaniu akciovky PLASTIKA Nitra jej väčšinovým vlastníkom J.Širokým. Rovnakým spôsobom bol však tunelovaný aj CHEMOLAK Smolenice, tiež z jeho portfólia.

Vyšetrovanie v prípade PLASTIKA bolo v r.2007 zastavené, polícia zistila, že skutok sa stal, no označila ho za premlčaný. Investigatívny novinár Martin Turček si vo svojom poslednom článku všimol, že detaily pri tunelovaní akcioviek PLASTIKA a CHEMOLAK sú takmer identické (v oboch prípadoch polícia vyšetrovala väčšinového vlastníka Širokého):

-> Fiktívne zmluvy a faktúry, vymyslené služby a preliatie peňazí do schránkových firiem.
-> 2 z 3 schránkových firiem, cez ktoré sa z Chemolaku vytiahli peniaze, boli použité aj v prípade Plastiky (Jurmo Trading z Cypru a Findi marketing z Brits.panenských ostrovov).
-> Rovnaká schéma:
„V konaní firiem Findi Marketing a Jurmo Trading už bolo potvrdené podvodné konanie vo vzťahu k Plastika, a.s., v rovnakých rokoch, existuje predpoklad, že aj v prípade Chemolaku došlo ku spáchaniu série podvodov akcionármi a manažmentom na škodu vlastnej spoločnosti,“ píše vyšetrovateľ.
-> Jurmo Trading zastupovala ako riaditeľka Eleni Kyriakou. Tá zastupovala aj jednu zo schrán.firiem, ktoré žiadali peniaze pri reštrukturalizácii Váhostavu. Plastika, Chemolak aj Váhostav sú vo vlastníctve J.Širokého.
-> Riaditeľka Jurmo Trading poprela obchody s Plastikou: „E.Kyriakou sa na požiadanie Interpolu vyjadrila, že ani práce pre Plastika,a.s. nerobila a od nikoho peniaze nedostala, existuje dôvodné podozrenie, že bol spáchaný podvod na Chemolak s opätovným využitím jej mena,“ uvádzajú dokumenty z vyšetrovania Chemolaku.

Vyšetrovanie napokon zamrzlo aj v prípade CHEMOLAK. Bližšie dôvody, prečo neprinieslo výsledky, však polícia nezverejnila… Oficiálne dôvody k dispozícii nemáme, no silné indície prenikli na verejnosť pred pár týždňami.

M.Kočner sa v nedávno medializovanej nahrávke s podnikateľom M.Suchobom priznal, že s pomocou gen.prokurátora D.Trnku falšovali dôkazy pri vyšetrovaní tunelovania Chemolaku.

M.Kočner na nahrávke situáciu farbisto opisuje (aj za pomoci vulgarizmov, ktoré som vypustila):
„Kedysi mal Ďuro problém, Drôtovňa Hlohovec, CHEMOLAK Smolenice atď. Ešte v čase bývalej vlády, keď min.vnútra bol Lipšic, ale môj kamarát bol gen.prokurátor. Išli dožiadania do Švajčiarska na rôzne účty a… Nechal som sfalšovať, lebo došlo to priamo Dobroslavovi, nechal som vytlačiť papiere ŠVAJČIARSKA PROKURATÚRA a napísal som nový list, kde sa píše, že osobe s týmto menom tieto účty nepatria. A to je založené, ale originál mám ja…“

D.Trnka o tomto prípade stále slobodne mlčí u seba doma v Hamuliakove. Na polícii ani na Gen.prokuratúre jeho výpovede radšej nikoho nezaujímajú, aj napriek tomu, že predmetnú nahrávku Kočner+Suchoba majú k dispozícii už od októbra 2018. Podozrenie zo zneužitia právomoci verejného činiteľa v tomto prípade radšej nikto nevyšetruje, veď čo ak by náhodou niečo nepríjemné aj vyšetrili.

V prípade inej Kočnerovej nahrávky Trnka+Počiatek, síce D.Trnku zadržali, obvinili aj vypočuli, no Úrad špeciálnej prokuratúry spolu s gen.prokurátorom Čižnárom sa dôsledne postarali o to, aby sa Trnka náhodou neohrial v cele PZ príliš dlho… Veď čo ak by sa mu tam urobilo smutno a začal by s vyšetrovateľmi živo komunikovať? Čo všetko vie Trnka porozprávať nielen na J.Širokého, J.Počiatka či J.Slotu, ale aj na Jaroslava Haščáka, Roberta Kaliňáka, Roberta Fica, či o kupovaní poslancov MOST-HÍD?

Včera som o tom napísala krátku úvahu s názvom:
Na trestnej lavici sedí Kočner, hráč 2.ligy… a 1.LIGA NEHRALA?

Toto je obraz fungovania štátu, vďaka ktorému moje deti nechcú žiť na Slovensku. A mnoho ďalších mladých ľudí zostáva žiť a pracovať v zahraničí, už dávno nie kvôli nedostatku pracovných miest, či vyšším platom. Sú znechutení, lebo dobre vedia, prečo v našom štáte večne chýbajú peniaze na diaľnice, na školstvo, na zdravotníctvo, na dôchodky či sociálne služby. A to aj napriek tomu, že drvivá väčšina z nás poctivo platí odvody, dane a nekradne.

Títo mladí veľmi dobre vedia, kam mizne o.i. napríklad aj pol druha miliardy eur ročne na nami všetkými zaplatenej DPH. Veľmi dobre vedia, že ani Počiatek ani Slota ani Bašternák ani Kočner ani pán generál Balciar by si všetky tie statky nemohli dovoliť zo svojho, poctivo zarobeného v štátnej službe. A práve preto z 90 tisíc hlasov, ktoré vo februári prídu od našich mladých zo zahraničia, by ste obálku s hlasom pre stranu Smer hľadali márne.

Preto je dôležité, aby sme aj my, čo to máme k urnám iba niekoľko sto metrov, prišli 29.2. voliť. Voliť tak, aby po voľbách spravodlivosť v našom štáte začala fungovať. A to pre všetkých rovnako. Aby mladí a produktívni ľudia nestrácali chuť žiť vo svojej krásnej, no zatiaľ žiaľ stále prehnitej krajine.

Ak boli očkované, nie je ich škoda

11.04.2024

Igor Matovič dal status o pohrebe dievčat z Ľubovne a troll bez tváre mu napísal, že ak boli očkované, nie je ich škoda. Hnus. Ale troll menom Chodiaca katastrofa píše s účelom postupne, plíživo v ľuďoch stierať hranice, aby v nich zahlušili citlivosť na informácie, fakty, dobro. Vlastnosti ako ľudskosť, súcit v ľuďoch potierať a vnášať nenávisť, agresiu. Človek, [...]

O Dankovi píše arogantný Bárdy, Matoviča zamlčal

26.02.2024

Šéfredaktor Aktualít sa dnes pustil do Andreja Danka a SNS. Peter Bárdy však všetky fakty čerpal z investigatívnej práce I.Matoviča, ktorému sa nielen, že nepoďakoval za to, že robí za nich náročnú prácu, ale on Igora v celom článku ani len nespomenul. Je Peter Bárdy plagiátor? Posúďte sami: P.Bárdy píše: „Veď kto vie v noci zbúrať semafor, nezavolať [...]

Matovič zjednotil PS+Smer +novinárov cez Šimkovičovú

22.02.2024

Fico aspol radi dávajú Matoviča a jeho hnutie do jednej kopy s progresívcami, s prezidentkou. A všetky liberálne médiá podľa nich vraj píšu v jeho prospech. Už 3roky sa deje presný opak. V Aktuality, SME, DenníkN takmer denne Matoviča doslova šikanovali. A stále to pokračuje. Komentáre v Aktualitách, okrem šéfredaktora Bardyho, pravidelne venuje Matovičovi ešte [...]

France Macron

ONLINE: Za dva mesiace poslala Európa Kyjevu 6 miliárd eur, dieru po pomoci USA to nezacelilo

26.04.2024 06:25

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

Mária Benová

Vyštudovala som psychológiu na Trnavskej univerzite. V praxi som sa venovala väzňom a narkomanom. Som vydatá a mám 4 deti. Hrám na klavíri, rada čítam a chodím do prírody. Kandidovala som vo voľbách do NRSR za OĽaNO s č.100. fb.com/PhDr.Maria.Benova

Štatistiky blogu

Počet článkov: 215
Celková čítanosť: 2833625x
Priemerná čítanosť článkov: 13180x

Autor blogu