Založ si blog

Kočner z väzenia: Zradil Mamojka či Fico?

2012 – 2019
V BONAPARTE si od Kočnerovho najlepšieho kamaráta a Kočnerovho daňového spolupodvodníka „Lacka“ Bašternáka prenajímal R.Fico luxusný byt. Pričom až do sept.2017 bol najbližším susedom R.Fica samotný M.Kočner.

Okt.2016
JÁN KUCIAK
napísal„Komplex Bonaparte… sa stal dejiskom účelových prevodov bytov s cieľom okradnúť štát na vratkách DPH. V r.2011 bolo v novostavbe dokopy 36 bytov. Podľa našich zistení až 23 z nich fiktívne odkúpili Bašternákovi známi a stavebníkova firma zarobila podozrivo málo. Byty hneď na začiatku získal aj exminister Ján Počiatek a Kaliňákov človek Marek Turčan…“

Sept.2017
JÁN KUCIAK prijal výhražný telefonát od M.Kočnera. Polícia sa jeho trestným oznámením odmietla zaoberať, naopak vtedajší minister vnútra R.Kaliňák si z Kuciaka uťahoval.

Dec.2017
Prezident vymenoval troch nových sudcov Ústavného súdu (zvolených koaličnými poslancami NRSR), medzi nimi aj Mojmíra Mamojku, býv.poslanca Smer-SD.

21.feb.2018
JÁNA KUCIAKA ktosi zastrelil aj so snúbenicou Martinou Kušnírovou.

Mar.2018
Počas najväčšej vládnej krízy v histórii SR dostal Béla Bugár spontánny nápad vycestovať na romantickú dovolenku na Maledivy, kde čírou náhodou stretol M.Kočnera na raňajkách v hoteli. Dodatočne dotieravým novinárom ešte priznal, že spolu aj podebatili, keď sa už takto „neplánovane“ stretli krajania v ďalekej cudzine.

Po návrate z dovolenky Béla Bugár, koaličný partner SMERu, po drobnom akože váhaní na údiv celého Slovenska súhlasil s pokračovaním Ficovej vlády iba s malou technickou podmienkou: formálnou zmenou osoby na poste premiéra.

Apr.2018 – Máj.2018
Obraz o vnímaní osoby M.Kočnera verejnosťou v tomto období nám pripomenie zoznam niekoľkých reportáži, ktoré v tej dobe o ňom odvysielali TELEVÍZNE NOVINY (v TV Markíza):
– KOČNEROVE ZMENKY: Na Ruskovom Podpise niečo nesedí
– PODOZRNIE Z TRESTNÉHO ČINU. Kočnerovými zmenkami sa zaoberá polícia aj prokuratúra
– NAKA začala TRESTNÉ STÍHANIE KOČNERA a Bašternáka v súvislosti s bytovým komplexom Five Star Residence
– KOČNER SA VYHRÁŽAL NOVINÁROVI SME Adamovi Valčekovi

4.jún.2018
A práve po tomto všetkom tu v článku spomenutom prebehla minimálne jedna konverzácia medzi kamarátmi Majom a Mojom. Teda medzi v tom čase podozrivým z organizovanej trestnej činnosti Mariánom Kočnerom a „ctihodným“ ústavným sudcom Mojmírom Mamojkom…
KOČNER(SMS): „Ahoj, prosím Ťa o krátky termín. Asi najlepšie u Teba doma. Termínu sa prispôsobím. Ďakujem.“
MAMOJKA(SMS): „Som v Košiciach. Doma budem v stredu 19.hod. Ak sa ti hodí môže byť. M.“
SMSky zachytilo policajné odpočúvanie, nasadené na podozrivého Kočnera.
Zdá sa vám to šokujúce až neuveriteľné? Že či sa tí dvaja vôbec mohli takto dobre poznať?

  • M.Mamojka bol 3 roky členom predstavenstva spoločnosti Jasná Nízke Tatry spolu s právnikom Jozefom Dučákom.
  • M.Kočnerovi prišlo z účtov Technopolu 500-tis.eur. V kauze TECHNOPOL figuroval aj Kočnerovi blízky právnik Jozef Dučák.
  • Jozefa Dučáka s Kočnerom spája aj kauza skládky v Pezinku.
  • Kauzu TECHNOPOL odhali JÁN KUCIAK
  • O pôsobení Mamojku s Dučákom v predstavenstve Jasná písal ADAM VALČEK

20.jún.2018
M.KOČNERA OBVINILA A ZADRŽALA NAKA
Jeho väzbu dvakrát odobril aj Najvyšší súd. Kočner sa však stále snažil dostať na slobodu. Nakoniec 3 týždne po zatknutí podal sťažnosť na Ústavný súd (Ú.S.).

Sept.2018
Elektronická podateľňa Ú.S. pridelila Kočnerov prípad 3.senátu. V ňom je sudcom spravodajcom práve M.Mamojka, ktorý zaujatosť nenamietol. Mamojkov senát Ú.S. o pár dní neskôr rozhodol, že Kočnera neprepustí. Ten vzápätí píše na motáku (lístočku) z väzenia: „Chcem vedieť, prečo zlyhal Mamojka! RF to mal vybaviť.“

15.jan.2020
Kočnerova pravá ruka P.TÓTH vypovedal pred súdom (t.j. pod prísahou), že u Mamojku osobne vybavoval prepustenie Kočnera z väzby

16.jan.2020
Rozhovor úst.sudcu M.MAMOJKU s novinármi…
SME: Stretli ste sa niekedy s Petrom Tóthom?
M.M.: „Nikdy som sa s ním nestretol, videl som ho len na fotografii.“
SME: Bol niekto za vami vo Veľkom Bieli? Peter Tóth konkrétne povedal, že šiel za vami tam…
M.M.: „Nie.“
SME: Kedy ste sa naposledy stretli s M.Kočnerom?
M.M.: „Možno pred 9 či 10 rokmi na jednej svadbe. Bolo tam asi 200 ľudí.“

Či v tomto prípade klamal P.Tóth na súde pod prísahou (a teda sa dopustil trestného činu) alebo klamal sudca M.Mamojka (a teda je to prípad pre disciplinárne stíhanie), nepotrebujeme rozlúsknuť v tomto článku. Sudca Ústavného súdu Mamojka bez ohľadu na budúci výsledok tohoto vyšetrovania už určite pochybil a to v krátkom čase hneď dvakrát:
1.) Ako vysoký ústavný činiteľ mal záujem o stretnutie s mafiánom v júni 2018, teda v dobe, kedy už aj laická verejnosť mala dosť vedomostí o jeho pochybnom kriminálnom profile.
2.) Keď mu v sept.2018 elektronická pokladňa Ú.S. pridelila prípad M.Kočnera, mal kvôli ich spoločnej minulosti prehlásiť svoju zaujatosť a prípad by bol pridelený inému senátu.

Toto je predstava strany SMER o odbornosti a bezúhonnosti, podľa ktorej vyberajú a volia v parlamente sudcov Ústavného súdu? Koľko ďalších takýchto „ma mojkov“ nám tam na Ú.S. v r.2019 navolili SMERáci s Bugárovcami a Dankovcami?

Ústava a zákony na Slovensku často nie sú zle nastavené. Ak však legislatíva predpokladá, že v tomto prípade napr. sudca ústavného súdu bude zvolený poslancami NR SR hlasujúcimi podľa najlepšieho vedomia a svedomia, je v prvom rade na nás, občanoch, raz za 4 roky si vybrať vo voľbách takých kandidátov na poslancov, ktorí už vo svojom živote dokázali, že také vedomie i svedomie majú a neboja sa ho používať. Je mi veľkou cťou, že som v posledných mesiacoch bola pozvaná spoločnosti práve takýchto osobností. Úprimných a odvážnych odborníkov, ktorí chcú a budú pracovať pre ľudí.

O Dankovi píše arogantný Bárdy, Matoviča zamlčal

26.02.2024

Šéfredaktor Aktualít sa dnes pustil do Andreja Danka a SNS. Peter Bárdy však všetky fakty čerpal z investigatívnej práce I.Matoviča, ktorému sa nielen, že nepoďakoval za to, že robí za nich náročnú prácu, ale on Igora v celom článku ani len nespomenul. Je Peter Bárdy plagiátor? Posúďte sami: P.Bárdy píše: „Veď kto vie v noci zbúrať semafor, nezavolať [...]

Matovič zjednotil PS+Smer +novinárov cez Šimkovičovú

22.02.2024

Fico aspol radi dávajú Matoviča a jeho hnutie do jednej kopy s progresívcami, s prezidentkou. A všetky liberálne médiá podľa nich vraj píšu v jeho prospech. Už 3roky sa deje presný opak. V Aktuality, SME, DenníkN takmer denne Matoviča doslova šikanovali. A stále to pokračuje. Komentáre v Aktualitách, okrem šéfredaktora Bardyho, pravidelne venuje Matovičovi ešte [...]

Aktuality kopú za Fica

05.02.2024

Dnes sa Bárdy z Aktualít krásne prezradil. Už to ani neskrýva. Vytešuje sa, že Matovič má tak málo percent v prieskume, lebo by sa jeho strana nedostala do parlamentu a vďaka tomu by všetky tie prepadnuté hlasy mohli Ficovi nahnať ústavnú väčšinu. A hneď nato sa teší z toho, ako protesty opozície najviac poškodili Matovičovi, lebo na nich nie je. A kope doňho. Takže vy [...]

SR Strážske Počasie Búrka KEX

Nie všade sa sviatky začnú prívetivým počasím, platí aj druhá najvyššia výstraha

28.03.2024 20:13

Vietor môže dosahovať priemernú rýchlosť do 105 kilometrov za hodinu.

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Prekvapujúci krok Takáča. Odvolal šéfa veterinárnej správy Bíreša

28.03.2024 19:50

Verím, že organizáciu nechávam v takej kondícii, že môže ďalej napredovať, uviedol Bíreš.

Ivan Korčok, Peter Pellegrini

Sebavedomý Korčok a rétor Pellegrini. Podpora neúspešných kandidátov sa nesmie preceňovať, hovorí po dueli politológ

28.03.2024 19:30

Kandidáti majú za sebou druhý duel. V čom vynikol Korčok a v čom Pellegrini?

Rím, Taliansko, koloseum, Forum romanum

Desaťmetrová prepadlina pohltila v Ríme dve autá

28.03.2024 19:29

Prepady ciest a následné diery sa vo veľkých talianskych mestách objavujú často.

Mária Benová

Vyštudovala som psychológiu na Trnavskej univerzite. V praxi som sa venovala väzňom a narkomanom. Som vydatá a mám 4 deti. Hrám na klavíri, rada čítam a chodím do prírody. Kandidovala som vo voľbách do NRSR za OĽaNO s č.100. fb.com/PhDr.Maria.Benova

Štatistiky blogu

Počet článkov: 214
Celková čítanosť: 2823731x
Priemerná čítanosť článkov: 13195x

Autor blogu