Kotleba na súde, no patrí tam i SME

4. júna 2020, Mária Benová, Novinári robia politiku

Našu pozornosť opakovane okupujú súdne pojednávania členov ĽSNS. Najskôr to bol poslanec Mazurek (odsúdený za porušenie § 423 trest.zákona), v posledných dňoch sledujeme v médiách súdny proces M.Kotlebu v kauze šekov s číslom 1488. Obvinený je z podpory a propagácie skupín, hnutia alebo ideológie smerujúcich k potlačeniu základných práv a slobôd podľa § 421 trest.zákona a hrozí mu odňatie slobody na 4-8 rokov. Čo sú to tie zákl.práva a slobody? Definované sú v Ústave SR

SME sa v poslednej dobe púšťa do čoraz odvážnejších kúskov na hrane extrémizmu. Ten ich dnešný dokonale vystihuje názov rubriky, v ktorej sa objavil: „cynicky obludný“. Veď posúďte sami, či by bol hodný trestného stíhania:

Uľaví sa vám, ak vám poviem, že obrázok uvedený vyššie nakoniec v SME publikovaný nebol? No musím vás zároveň sklamať, obrázok, ktorý dnes v SME naozaj uverejnili, sa síce v niekľkých slovách líši, no základné práva a slobody porušuje úplne rovnako:

Text z dnešného obrázkového tzv.“vtipu“ v SME:

Pána cynického autora R.Ondřejíčka i vedenie redakcie SME by mohlo začať konečne zaujímať znenie príslušných paragrafov z trestného zákona. Zvlášť po tom, čo tieto zákutia trest.zákona pár poslancov z ĽSNS ale i komentátor denníka SME M.Havran už výrazne zviditeľnili

Dnes je to náboženské presvedčenie, zajtra to bude zdravotné postihnutie? A pozajtra budeme verejne hanobiť hocikoho? A verejne vyzývať davy na odopretie jeho práv z akéhokoľvek účelovo vymysleného dôvodu? Napr. kvôli farbe očí, či rodnému priezvisku?

. . .

Drahí priatelia,
sú tomu presne 2 týždne, čo sa presne tejto téme venoval celý zbor komentátorov píšucich pre SME. Situáciu som mapovala vtedy v článku:

SME sa bahnili v extrémizme Havrana

19. mája 2020, Novinári robia politiku

Ako huby po daždi nám opäť v denníku SME raší PR.OP.AG.AN.DA. (PRavideľne sa OPakujúca AGenda ANtikresťanských DAdaistov) a ako inak, opäť pod neviditeľnou taktovkou zbormajstra Michala Havrana.

No opakovane spomínané trestné oznámenie nebolo o slove CIRKUS… Celý ten 2 roky starý Havranov článok je plný invektív hrubého zrna voči veriacim katolíkom…  [Pokrač.článku]