Chřipečka Zubatá kosí po tisícoch

10. novembra 2020, Mária Benová, Korona info

5.nov.2020 ČeskýRozhlas: V 2.októbrovom týždni zaznamenala Česká republika o 14% úmrtí viac, ako je v tejto ročnej dobe zvykom. Nadmerne umierajú hlavne muži a seniori 65+. Vyplýva to z údajov Ministerstva Vnútra ČR.
Koľko ľudí zomrelo v ČR v polovici októbra? Presné čísla zverejní Český statistický úřad (ČSÚ) až za mesiac, už teraz sa ale dá povedať, že celková úmrtnosť v krajine bude hneď na začiatku nezvládnutej 2.vlny epidémie SARS-CoV-2 v dlhodobom porovnaní rekordnou. Potvrdzuje to predbežný informatívny výpis z evidencie obyvateľov, ktorý MV ČR poskytlo dátovým novinárom z redakcie Českého rozhlasu.

Týždenné súčty celkových úmrtí v krajine sa už koncom septembra dostali nad pásmo obvyklých hodnôt (oblasť vyznačená šedou farbou v grafe). Je pritom naviac isté, že táto krivka nadmerných úmrtí vystúpa dodatočne ešte vyššie. Môže za to administratívne oneskorenie evidencie obyvateľov. Neobsahuje napr. záznamy o úmrtiach cudzincov, ale to najdôležitejšie je, že niektoré úmrtia sa do evidencie dostanú s väčším oneskorením než iné – teda ani všetky úmrtia z 2.októbrového týždňa (41.týždňa v roku) v evidencii pravdepodobne ešte nie sú.

ČR bude mať za október 2020 rekordný počet úmrtí
Počty celkových úmrtí v ČR po týždňoch:
Dalším dôvodom je dynamika epidémie. Zatiaľčo v 1.polovici októbra hlásilo MZ ČR denne iba 25-50 prípadov úmrtia s diagnózou COVID-19, na konci mesiaca a na začiatku novembra sa ich denný počet pohyboval medzi 1-2 stovkami. Predběžné dáta z evidencie obyvateľov potvrdzujú, že viac pribudlo úmrtí mužov než žien. Vôbec najväčší nárast oproti obvyklým hodnotám je pritom vidieť vo vekovej kategórii 65+, kde zomrelo v 2.októbrovom týždni o štvrtinu viac ľudí, než priemerne zomieralo v r.2005-2019.

Celkový počet úmrtí bez rozdielu príčin a jeho odchýlky od dlhodobého priemeru (tzv. celkový počet nadúmrtí) považujú vedci za spoľahlivé meradlo závažnosti epidemií. Zatiaľčo definícia toho, čo znamená „zomrieť na COVID-19“, príp. toho, čo znamená „zomrieť s COVID-19“, sa v čase i priestore často líši, počet úmrtí na rovnakom území a v rovnakom čase býva dlhodobo stabilný. Preto je možné s jeho pomocou porovnávať vplyv iných/nových faktorov. Na rozdiel od oficiálnych štatistík „úmrtí s COVID-19“ sa v ňom prejavia i nediagnostikovaní pacienti ale i tzv.nepriame úmrtia spôsobené tým, že sa ľudia boja ísť k lekárovi, resp. tým, že nemocnice sú preplnené a zdravotná starostlivosť tak nestíha fungovať stopercentne.

–> Venované Lucke Bílé, Báre Basikovej, senátorovi MUDr.Žaloudkovi, stomatológovi a samozvanému epidemiológovi MUDr.Romanovi Šmuclerovi a v neposlednom rade českému premiérovi Andrejovi Babišovi

. . .

Drahí priatelia,
viacerí z vás ste si pomysleli, že aj na Slovensku máme takých MUDrLANTov, ktorí by si zaslúžili byť spomenutí tu v závere dnešného článku. Viacerým z nich som už nejaký ten článoček venovala osobne…

MUDr. Lipták(bez rúška) patrí do basy a nie do ambulancie

3. októbra 2020, , Korona info

MUDr. Peter LIPTÁK nás vo svojich identických blogoch na
HlavnéSprávy.sk, Pravda.sk, EuroRešpekt.sk, ZEMaVEK.sk
poučoval:
„Chráni nás rúško pred infekciou COVID a pred infekciami všeobecne?
Nie nechráni, iba znižuje možnosť nakazenia z vonkajšieho prostredia. Látkové rúško filtruje iba 3% baktérií a vírusov, chirurgické 3-vrstevné cca 50%. Takže látkové rúško znižuje možnosť nakazenia o 3% a chirurgické o cca 50%. Je to dostatočné?“

. . .

Kotleba v RTVS citoval i odborníkov no žiaľ i HOAX dr.Liptáka

Podobne ako poslanec Milan Mazurek sa na FB vyjadril aj predseda strany Marian Kotleba, keď povedal, že dýchaním cez rúško otravujeme svoj organizmus oxidom uhličitým. Poslanci ĽSNS dlhodobo na FB agitujú proti noseniu rúšok a naposledy v nedeľu si M.Kotleba manifestačne odmietol nasadiť rúško i po opakovanej výzve moderátora Makaru v diskusnej relácii RTVS o5min12… [Pokrač.článku] . . .

Pellegrini a iní superšíritelia vírusu či virálnych bludov na internete

Všetko sa to začalo vo februári. Na začiatku nekontrolovaného šírenia pandémie koronavírusu v západnej Európe bol zápas Ligy Majstrov. 19.feb.2020 taliansky tím Atalanta Bergamo hostil španielsky FC Valencia na 70-tisícovom štadióne San Siro v Miláne. Práve tento zápas bol dôvodom, prečo sa vírus za krátky čas tak výrazne rozšíril. Dodatočne epidemiológovia nazvali …  [Pokrač.článku]