Založ si blog

Blaha+Žilinka sú vítači okupantov. Od Brežneva po Putina

Ešte ani nevyschol atrament na podpise V.Putina, a okupantov už s otvorenou náručou vítal Ľ.Blaha, ešte v tú istú noc napísal 15-bodový status:
(10.) Ukrajina má dnes 2 možnosti. Zatiahnuť národ a možno aj celú Európu do agresívnej a nezmyselnej vojny, ktorú nemôžu vyhrať. Alebo konečne začať rozmýšľať mozgom. Nezahrávať sa s Ruskom…
(11.) A Európa a svet má tieto isté 2 možnosti. Buď bude ďalej viesť s Ruskom vojny, prijímať hlúpe sankcie a prehlbovať rozpory. Alebo konečne začne chápať aj ruské záujmy…
(12.) Dnes to nie je o tom, kto je proruský či proukrajinský. Je to o tom, kto chce mier a kto vojnu. My, Slováci chceme mier. A ja som presvedčený, že aj prezident Putin.

  • Faktické poznámky: Zaiste, veď práve preto mierumilovný a blahomilovaný Putin poslal armádu na územie Ukrajiny – do Donbasu… Veď logika nepustí…
    –> 26.jan.2022 ten istý Ľ.Blaha hlásal:Dôvod je jediný: hľadajú zámienku, aby na hranicu Ruska mohli presunúť desaťtisíce vojakov a zbrane hromadného ničenia…“

(13.) To, že Ruská federácia uznala Doneckú a Luhanskú separatistickú republiku, je jej suverénne právo. Bodka.

  • Faktické poznámky: To, že vďaka tomu do pár hodín začal Putin budovať svoje vojenské základne na východe Ukrajiny, pošliapal jej suverenitu, to tu už súdruh Blaha zamlčal…
    –> 25.jan.2022 ten istý Ľ.Blaha ironicky vyhlásil:Leonid Brežnev by to nepovedal lepšie – načo suverenitu.“

(15.) Nie je čas na silácke reči. Slovensko je príliš blízko. A Rusko je nám príliš blízke. Vojna nie je alternatíva. Pre nás je jediný imperatív – mier.

  • –> 1.jan.2022 ten istý Ľ.Blaha ironicky vyhlásil: „Keď sa spýtali ktorejkoľvek missky, čo si želá, vždy to bol svetový mier. Tým nič nepokazíš. Musíš pôsobiť sladko a akože ťa zaujíma aj niečo iné ako púder na tvár a nová riasenka na mihalnice. A tak trepneš 1.frázu, čo ťa naučili…“

. . .

Pre tých, ktorí nemajú čas čítať dlhé a zamotané FB statusy poslanca Ľ.Blahu, podarilo sa mi z tohoto jeho nočného 15-bodového vyabstrahovať to podstatné:

To, že Putin poslal ARMÁDU na Ukrajinu
je jeho suverénne právo. Bodka.
A vďaka tomu vieme, že si želá MIER.
Niet času na silácke reči.
Slovensko je príliš blízko.
A Rusko je nám príliš blízke…

Zjavne sa mu zatemnilo a už si nepamätá, o čom doslova denne blabotal posledných 8 týždňov:

  • 31.dec.2021 Bla-Blaha hlásal: Už sme tu raz mali okupantov… Novodobí fašisti dnes opäť potrebujú okupačné armády. Píšem to tento mesiac opakovane – dnes stojíme pred otázkou BYŤ ČI NEBYŤ? Ohrozujú našu suverenitu. Ohrozujú mier. Ohrozujú samotnú existenciu našej krajiny ako suverénneho štátu.
  • 3.jan.2022 Bla-Blaha hlásal: ..občania prichádzajú o ochranu vlastného štátu – otroci vo vlastnej krajine! Ešte raz – armáda cudzieho štátu získava plnú suverenitu nad územím krajiny. Také niečo tu nebolo ani v roku 1968. To tu bolo naposledy v roku 1944 za priamej nemeckej nacistickej okupácie, keď tu gestapáci vypaľovali slovenské obce a vraždili povstalcov. Ak niekto odovzdáva suverenitu nad svojim územím cudzej armáde – z definície je to vlastizrada! Však aj ÚV KSČ v r.1968 hovorilo, že iba došli naši spojenci a že to nie je navždy. Aj vtedy to vraj bolo pre bezpečnosť a obranu – vtedy vadilo, teraz nie?
  • 5.jan.2022 Bla-Blaha hlásal: Ruskú federáciu považujeme za priateľov a považujeme za choré, aby pišťali, že Rusko niekoho ohrozuje. Nie je to Rusko, ktoré rozmiestňuje svoje armády v Mexiku či v Kanade…. my nemôžeme dopustiť, aby sa naša krajina stalo 1.terčom vo vojne, do ktorej nás ženú. My v Smere budeme – tak ako vždy – tvrdo bojovať proti tejto vazalskej vláde, ktorá chce predať našu suverenitu za misu šošovice… R.Fico dnes jasne ukázal, že Smer bude vždy stáť na strane národnej suverenity!
  • 8.jan.2022 Bla-Blaha hlásal: Leonid Brežnev sa v r.1968 nepýtal a priviezol svoje okupačné vojská… Pokiaľ táto krajina nebude súhlasiť s prítomnosťou cudzej armády na vlastnom území s ich suverenitou, tak ide o okupáciu. Ide o akt okupácie.
  • 12.jan.2022 Bla-Blaha hlásal: Máme šancu zastaviť okupáciu. Zastaviť vládu Vojtecha Tuku, aby sem tí hore poslali cudzie armády a rozpútali vojnu s Ruskom.
  • 12.jan.2022 Bla-Blaha hlásal: Keby mali Rusi svoje armády v Kanade… A potom by ešte liberálne médiá Američanom nadávali, že si presúvajú svoju armádu po svojom vlastnom území. Lebo takto dnes nadávajú Rusom – že ruská armáda je v Rusku. Chápete?
  • 25.jan.2022 Bla-Blaha hlásal: Dnes chcú obsadiť aj Ukrajinu, čo je neakceptovateľné ohrozenie národnej bezpečnosti. Rusko sa neposúva smerom k našim hraniciam, ale USA sa posúva smerom k ruským – kto toto nevidí, naozaj musí trpieť demenciou… darmo nás vládni politici obviňujú z vlastizrady – národný záujem Slovenska je mať dobré vzťahy s Ruskom a odmietať expanzívne vojny

. . .

8.feb.2022 sa gen.prokurátor Žilinka preslávil na pôde NRSR absurdným porovnaním…
16.feb.2022 to Blaha opäť raz skúšal na FB…

16.okt.2022 Slovensko poslalo hokejistov USA domov a úplne rovnako kedykoľvek v budúcnosti, môže poslať domov resp. ani vôbec neprijať na svoje územie jednotky ozbrojených síl USA. Presne podľa ústavy aj v zmysle novej zmluvy s USA rozhodovať o tom bude vždy náš parlament, NIE Biden, ANI Putin a už vôbec NIE Brežnev!
Na rozdiel od r.1968. V tomto je absolútne zvrátená paralela Ľ.Blahu s r.1968/1969, kedy Československo bolo prinútené podpísať OKUPAČNÚ ZMLUVU dva mesiace PO INVÁZII „spriatelených“ Sovietskych vojsk.
Ešte raz, páni JUDr.Žilinka, JUDr.Fico, SÚDr.BLAHA:
Sovietske vojská neprišli 20.aug.1968 na základe ZMLUVY, ale naopak, tá ZMLUVA bola 16.okt.1968 podpísaná a 18.okt.1968 ratifikovaná po nátlaku Sovietskych vojsk v tom čase dávno okupujúcich naše územie. Československo nikdy nemohlo poslať Sovietsku armádu preč zo svojho územia ani vypovedať platnosť tejto zmluvy. Taký článok v zmluve nebol. Okupácia Československa sa podľa tejto zmluvy mohla skončiť iba dobrovoľným odchodom Sovietskych vojsk, nijak inak!

  • Dňa 16.okt.1968 bola v Prahe podpísaná
    ZMLUVA medzi vládou ČSSR a vládou ZSSR o podmienkach „dočasného“ pobytu Sovietskych vojsk na území ČSSR.
    Táto zmluva vstúpila do platnosti dňa 18.okt.1968. Teda 60 dní po invázii!
  • Článok(1)
    Vláda ZSSR a vláda ČSSR se dohodli na tom, že časť Sovietskych vojsk, nachádzajúcich sa v ČSSR, zostáva dočasne na území ČSSR za účelom zaistenia bezpečnosti krajín socialistického spoločenstva… Sovietske vojská, ktoré se dočasne nachádzajú na území ČSSR, zostávajú podriadené sovietskemu vojenskému veleniu.
  • Článok(15)
    Táto zmluva zostane v platnosti, pokiaľ sa Sovietske vojská dočasne budú nachádzať na území ČSSR. Zmluva môže byť zmenená po dohode oboch zmluvných strán.
  • Článok(2)ods.(1)
    Dočasný pobyt Sovietskych vojsk na území ČSSR nenaruší jej suverenitu. Sovietske vojská se nevmiešavajú do vnútorných záležitostí ČSSR.

TO ISTO 😃 Na papieri tento Článok(2) vyzeral možno dobre, ale v praxi sa nedodržiaval. Veď hneď prvýkrát bola suverenita narušená totálnou inváziou ešte 2 mesiace pred jej podpísaním. Druhýkrát bola suverenita narušená Brežnevovým vydieračským vyjednávaním v duchu:
„Iba ak podpíšte túto zmluvu, časť našich vojsk sa stiahne naspäť z Československa do ZSSR a časť tu ostane dočasne… teda vlastne naveky… Ak nepodpíšete dosadíme si namiesto vás vlastnú vládu, ktorá ju nakoniec aj tak podpíše.“

  • Takže ak si to chceme ilustrovať na aktuálnej situácii, naskytá sa takáto paralela:
  • 21.feb.2022 miestni Vasiľovia a Bilakovia z Donbasu a z Luhansku poslali pozývacie listy Putinovi do Kremľa.
  • 22.feb.2022 konvoje ruských vojsk prúdia cez Rusko-Ukrajinskú hranicu.
  • Predstavme si, že sa Putinovi po pár mesiacoch podarí na tankoch doraziť až do Kyjeva a nasilu prinútiť ukrajinského prezidenta, aby podpísal podobnú ZMLUVU ako prinútili Českovslovensko na jeseň r.1968, obsahujúcu podobný článok(15):
    „Táto zmluva zostane v platnosti, pokiaľ sa Sovietske vojská dočasne budú nachádzať na území Ukrajiny.“
  • Žilinka si na najbližšej ceste do Moskvy urobí medzipristátie v Kyjeve, aby ich tam na pôde parlamentu uchlácholil, že ich nová okupantská zmluva, ktorú im nanútil Putin s hlavňami tankov, namierenými priamo na Kyjev, je bezpochyby výhodnejšia, ako Zmluva SR s USA, ktorú ratifikovali poslanci NRSR dobrovoľne bez prítomnosti jedného jediného amerického vojaka… 😉
  • Žilinka sa diskvalifikoval. Toto nielen že nie je OK, toto je KO.

Ak boli očkované, nie je ich škoda

11.04.2024

Igor Matovič dal status o pohrebe dievčat z Ľubovne a troll bez tváre mu napísal, že ak boli očkované, nie je ich škoda. Hnus. Ale troll menom Chodiaca katastrofa píše s účelom postupne, plíživo v ľuďoch stierať hranice, aby v nich zahlušili citlivosť na informácie, fakty, dobro. Vlastnosti ako ľudskosť, súcit v ľuďoch potierať a vnášať nenávisť, agresiu. Človek, [...]

O Dankovi píše arogantný Bárdy, Matoviča zamlčal

26.02.2024

Šéfredaktor Aktualít sa dnes pustil do Andreja Danka a SNS. Peter Bárdy však všetky fakty čerpal z investigatívnej práce I.Matoviča, ktorému sa nielen, že nepoďakoval za to, že robí za nich náročnú prácu, ale on Igora v celom článku ani len nespomenul. Je Peter Bárdy plagiátor? Posúďte sami: P.Bárdy píše: „Veď kto vie v noci zbúrať semafor, nezavolať [...]

Matovič zjednotil PS+Smer +novinárov cez Šimkovičovú

22.02.2024

Fico aspol radi dávajú Matoviča a jeho hnutie do jednej kopy s progresívcami, s prezidentkou. A všetky liberálne médiá podľa nich vraj píšu v jeho prospech. Už 3roky sa deje presný opak. V Aktuality, SME, DenníkN takmer denne Matoviča doslova šikanovali. A stále to pokračuje. Komentáre v Aktualitách, okrem šéfredaktora Bardyho, pravidelne venuje Matovičovi ešte [...]

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

kvet, strom, sneh, úroda, mrazy

Mrazy v Česku boli pre ovocinárov fatálne. Mnohí hlásia stopercentnú škodu

25.04.2024 16:52

Hovorí sa o najhoršej situácii za posledných sto rokov. Odhadom už bolo zničených približne 100 000 ton ovocia.

Mária Benová

Vyštudovala som psychológiu na Trnavskej univerzite. V praxi som sa venovala väzňom a narkomanom. Som vydatá a mám 4 deti. Hrám na klavíri, rada čítam a chodím do prírody. Kandidovala som vo voľbách do NRSR za OĽaNO s č.100. fb.com/PhDr.Maria.Benova

Štatistiky blogu

Počet článkov: 215
Celková čítanosť: 2833311x
Priemerná čítanosť článkov: 13178x

Autor blogu