Založ si blog

Blaha+Žilinka sú vítači okupantov. Od Brežneva po Putina

Ešte ani nevyschol atrament na podpise V.Putina, a okupantov už s otvorenou náručou vítal Ľ.Blaha, ešte v tú istú noc napísal 15-bodový status:
(10.) Ukrajina má dnes 2 možnosti. Zatiahnuť národ a možno aj celú Európu do agresívnej a nezmyselnej vojny, ktorú nemôžu vyhrať. Alebo konečne začať rozmýšľať mozgom. Nezahrávať sa s Ruskom…
(11.) A Európa a svet má tieto isté 2 možnosti. Buď bude ďalej viesť s Ruskom vojny, prijímať hlúpe sankcie a prehlbovať rozpory. Alebo konečne začne chápať aj ruské záujmy…
(12.) Dnes to nie je o tom, kto je proruský či proukrajinský. Je to o tom, kto chce mier a kto vojnu. My, Slováci chceme mier. A ja som presvedčený, že aj prezident Putin.

  • Faktické poznámky: Zaiste, veď práve preto mierumilovný a blahomilovaný Putin poslal armádu na územie Ukrajiny – do Donbasu… Veď logika nepustí…
    –> 26.jan.2022 ten istý Ľ.Blaha hlásal:Dôvod je jediný: hľadajú zámienku, aby na hranicu Ruska mohli presunúť desaťtisíce vojakov a zbrane hromadného ničenia…“

(13.) To, že Ruská federácia uznala Doneckú a Luhanskú separatistickú republiku, je jej suverénne právo. Bodka.

  • Faktické poznámky: To, že vďaka tomu do pár hodín začal Putin budovať svoje vojenské základne na východe Ukrajiny, pošliapal jej suverenitu, to tu už súdruh Blaha zamlčal…
    –> 25.jan.2022 ten istý Ľ.Blaha ironicky vyhlásil:Leonid Brežnev by to nepovedal lepšie – načo suverenitu.“

(15.) Nie je čas na silácke reči. Slovensko je príliš blízko. A Rusko je nám príliš blízke. Vojna nie je alternatíva. Pre nás je jediný imperatív – mier.

  • –> 1.jan.2022 ten istý Ľ.Blaha ironicky vyhlásil: „Keď sa spýtali ktorejkoľvek missky, čo si želá, vždy to bol svetový mier. Tým nič nepokazíš. Musíš pôsobiť sladko a akože ťa zaujíma aj niečo iné ako púder na tvár a nová riasenka na mihalnice. A tak trepneš 1.frázu, čo ťa naučili…“

. . .

Pre tých, ktorí nemajú čas čítať dlhé a zamotané FB statusy poslanca Ľ.Blahu, podarilo sa mi z tohoto jeho nočného 15-bodového vyabstrahovať to podstatné:

To, že Putin poslal ARMÁDU na Ukrajinu
je jeho suverénne právo. Bodka.
A vďaka tomu vieme, že si želá MIER.
Niet času na silácke reči.
Slovensko je príliš blízko.
A Rusko je nám príliš blízke…

Zjavne sa mu zatemnilo a už si nepamätá, o čom doslova denne blabotal posledných 8 týždňov:

  • 31.dec.2021 Bla-Blaha hlásal: Už sme tu raz mali okupantov… Novodobí fašisti dnes opäť potrebujú okupačné armády. Píšem to tento mesiac opakovane – dnes stojíme pred otázkou BYŤ ČI NEBYŤ? Ohrozujú našu suverenitu. Ohrozujú mier. Ohrozujú samotnú existenciu našej krajiny ako suverénneho štátu.
  • 3.jan.2022 Bla-Blaha hlásal: ..občania prichádzajú o ochranu vlastného štátu – otroci vo vlastnej krajine! Ešte raz – armáda cudzieho štátu získava plnú suverenitu nad územím krajiny. Také niečo tu nebolo ani v roku 1968. To tu bolo naposledy v roku 1944 za priamej nemeckej nacistickej okupácie, keď tu gestapáci vypaľovali slovenské obce a vraždili povstalcov. Ak niekto odovzdáva suverenitu nad svojim územím cudzej armáde – z definície je to vlastizrada! Však aj ÚV KSČ v r.1968 hovorilo, že iba došli naši spojenci a že to nie je navždy. Aj vtedy to vraj bolo pre bezpečnosť a obranu – vtedy vadilo, teraz nie?
  • 5.jan.2022 Bla-Blaha hlásal: Ruskú federáciu považujeme za priateľov a považujeme za choré, aby pišťali, že Rusko niekoho ohrozuje. Nie je to Rusko, ktoré rozmiestňuje svoje armády v Mexiku či v Kanade…. my nemôžeme dopustiť, aby sa naša krajina stalo 1.terčom vo vojne, do ktorej nás ženú. My v Smere budeme – tak ako vždy – tvrdo bojovať proti tejto vazalskej vláde, ktorá chce predať našu suverenitu za misu šošovice… R.Fico dnes jasne ukázal, že Smer bude vždy stáť na strane národnej suverenity!
  • 8.jan.2022 Bla-Blaha hlásal: Leonid Brežnev sa v r.1968 nepýtal a priviezol svoje okupačné vojská… Pokiaľ táto krajina nebude súhlasiť s prítomnosťou cudzej armády na vlastnom území s ich suverenitou, tak ide o okupáciu. Ide o akt okupácie.
  • 12.jan.2022 Bla-Blaha hlásal: Máme šancu zastaviť okupáciu. Zastaviť vládu Vojtecha Tuku, aby sem tí hore poslali cudzie armády a rozpútali vojnu s Ruskom.
  • 12.jan.2022 Bla-Blaha hlásal: Keby mali Rusi svoje armády v Kanade… A potom by ešte liberálne médiá Američanom nadávali, že si presúvajú svoju armádu po svojom vlastnom území. Lebo takto dnes nadávajú Rusom – že ruská armáda je v Rusku. Chápete?
  • 25.jan.2022 Bla-Blaha hlásal: Dnes chcú obsadiť aj Ukrajinu, čo je neakceptovateľné ohrozenie národnej bezpečnosti. Rusko sa neposúva smerom k našim hraniciam, ale USA sa posúva smerom k ruským – kto toto nevidí, naozaj musí trpieť demenciou… darmo nás vládni politici obviňujú z vlastizrady – národný záujem Slovenska je mať dobré vzťahy s Ruskom a odmietať expanzívne vojny

. . .

8.feb.2022 sa gen.prokurátor Žilinka preslávil na pôde NRSR absurdným porovnaním…
16.feb.2022 to Blaha opäť raz skúšal na FB…

16.okt.2022 Slovensko poslalo hokejistov USA domov a úplne rovnako kedykoľvek v budúcnosti, môže poslať domov resp. ani vôbec neprijať na svoje územie jednotky ozbrojených síl USA. Presne podľa ústavy aj v zmysle novej zmluvy s USA rozhodovať o tom bude vždy náš parlament, NIE Biden, ANI Putin a už vôbec NIE Brežnev!
Na rozdiel od r.1968. V tomto je absolútne zvrátená paralela Ľ.Blahu s r.1968/1969, kedy Československo bolo prinútené podpísať OKUPAČNÚ ZMLUVU dva mesiace PO INVÁZII „spriatelených“ Sovietskych vojsk.
Ešte raz, páni JUDr.Žilinka, JUDr.Fico, SÚDr.BLAHA:
Sovietske vojská neprišli 20.aug.1968 na základe ZMLUVY, ale naopak, tá ZMLUVA bola 16.okt.1968 podpísaná a 18.okt.1968 ratifikovaná po nátlaku Sovietskych vojsk v tom čase dávno okupujúcich naše územie. Československo nikdy nemohlo poslať Sovietsku armádu preč zo svojho územia ani vypovedať platnosť tejto zmluvy. Taký článok v zmluve nebol. Okupácia Československa sa podľa tejto zmluvy mohla skončiť iba dobrovoľným odchodom Sovietskych vojsk, nijak inak!

  • Dňa 16.okt.1968 bola v Prahe podpísaná
    ZMLUVA medzi vládou ČSSR a vládou ZSSR o podmienkach „dočasného“ pobytu Sovietskych vojsk na území ČSSR.
    Táto zmluva vstúpila do platnosti dňa 18.okt.1968. Teda 60 dní po invázii!
  • Článok(1)
    Vláda ZSSR a vláda ČSSR se dohodli na tom, že časť Sovietskych vojsk, nachádzajúcich sa v ČSSR, zostáva dočasne na území ČSSR za účelom zaistenia bezpečnosti krajín socialistického spoločenstva… Sovietske vojská, ktoré se dočasne nachádzajú na území ČSSR, zostávajú podriadené sovietskemu vojenskému veleniu.
  • Článok(15)
    Táto zmluva zostane v platnosti, pokiaľ sa Sovietske vojská dočasne budú nachádzať na území ČSSR. Zmluva môže byť zmenená po dohode oboch zmluvných strán.
  • Článok(2)ods.(1)
    Dočasný pobyt Sovietskych vojsk na území ČSSR nenaruší jej suverenitu. Sovietske vojská se nevmiešavajú do vnútorných záležitostí ČSSR.

TO ISTO 😃 Na papieri tento Článok(2) vyzeral možno dobre, ale v praxi sa nedodržiaval. Veď hneď prvýkrát bola suverenita narušená totálnou inváziou ešte 2 mesiace pred jej podpísaním. Druhýkrát bola suverenita narušená Brežnevovým vydieračským vyjednávaním v duchu:
„Iba ak podpíšte túto zmluvu, časť našich vojsk sa stiahne naspäť z Československa do ZSSR a časť tu ostane dočasne… teda vlastne naveky… Ak nepodpíšete dosadíme si namiesto vás vlastnú vládu, ktorá ju nakoniec aj tak podpíše.“

  • Takže ak si to chceme ilustrovať na aktuálnej situácii, naskytá sa takáto paralela:
  • 21.feb.2022 miestni Vasiľovia a Bilakovia z Donbasu a z Luhansku poslali pozývacie listy Putinovi do Kremľa.
  • 22.feb.2022 konvoje ruských vojsk prúdia cez Rusko-Ukrajinskú hranicu.
  • Predstavme si, že sa Putinovi po pár mesiacoch podarí na tankoch doraziť až do Kyjeva a nasilu prinútiť ukrajinského prezidenta, aby podpísal podobnú ZMLUVU ako prinútili Českovslovensko na jeseň r.1968, obsahujúcu podobný článok(15):
    „Táto zmluva zostane v platnosti, pokiaľ sa Sovietske vojská dočasne budú nachádzať na území Ukrajiny.“
  • Žilinka si na najbližšej ceste do Moskvy urobí medzipristátie v Kyjeve, aby ich tam na pôde parlamentu uchlácholil, že ich nová okupantská zmluva, ktorú im nanútil Putin s hlavňami tankov, namierenými priamo na Kyjev, je bezpochyby výhodnejšia, ako Zmluva SR s USA, ktorú ratifikovali poslanci NRSR dobrovoľne bez prítomnosti jedného jediného amerického vojaka… 😉
  • Žilinka sa diskvalifikoval. Toto nielen že nie je OK, toto je KO.

Ak boli očkované, nie je ich škoda

11.04.2024

Igor Matovič dal status o pohrebe dievčat z Ľubovne a troll bez tváre mu napísal, že ak boli očkované, nie je ich škoda. Hnus. Ale troll menom Chodiaca katastrofa píše s účelom postupne, plíživo v ľuďoch stierať hranice, aby v nich zahlušili citlivosť na informácie, fakty, dobro. Vlastnosti ako ľudskosť, súcit v ľuďoch potierať a vnášať nenávisť, agresiu. Človek, [...]

O Dankovi píše arogantný Bárdy, Matoviča zamlčal

26.02.2024

Šéfredaktor Aktualít sa dnes pustil do Andreja Danka a SNS. Peter Bárdy však všetky fakty čerpal z investigatívnej práce I.Matoviča, ktorému sa nielen, že nepoďakoval za to, že robí za nich náročnú prácu, ale on Igora v celom článku ani len nespomenul. Je Peter Bárdy plagiátor? Posúďte sami: P.Bárdy píše: „Veď kto vie v noci zbúrať semafor, nezavolať [...]

Matovič zjednotil PS+Smer +novinárov cez Šimkovičovú

22.02.2024

Fico aspol radi dávajú Matoviča a jeho hnutie do jednej kopy s progresívcami, s prezidentkou. A všetky liberálne médiá podľa nich vraj píšu v jeho prospech. Už 3roky sa deje presný opak. V Aktuality, SME, DenníkN takmer denne Matoviča doslova šikanovali. A stále to pokračuje. Komentáre v Aktualitách, okrem šéfredaktora Bardyho, pravidelne venuje Matovičovi ešte [...]

Oheň / Plamene / Požiar /

Rusko plánuje sabotáže v Európe. Moskva nemá zábrany, varujú tajné služby

05.05.2024 17:06

Keir Giles z inštitútu Chatham House tvrdí, že vďaka nim sa môže Rusko naučiť, ak chce skutočne Európu paralyzovať. Ide podľa neho o nácvik.

Tank / Gaza /

Netanjahu odmietol požiadavku Hamasu na ukončenie vojny. Izrael uzavrel dôležitý hraničný priechod s Gazou

05.05.2024 16:20

Politický vodca Hamasu Ismáíl Haníja obvinil Netanjahua zo sabotovanie snáh o sprostredkovanie dohody o prímerí.

Zuzana Čaputová

Čaputová sa nechystá do straníckej politiky. Chce zostať na Slovensku a byť užitočná pre spoločnosť

05.05.2024 16:00

Rozhodnutie nekandidovať opätovne na hlavu štátu neľutuje.

Rusko Toržók Putin prezident

Slovenská firma zaradená na sankčný zoznam USA predávala softvér do Ruska, jej majiteľ je zapojený do miliónovej kauzy so zmenkou v Moskve

05.05.2024 16:00

Podľa zistení Pravdy je majiteľom eseročky cudzinec, ktorý býva v Londýne a spoluvlastní schránkovú firmu, ktorá sa objavila aj v databáze Pandora Papers.

Mária Benová

Vyštudovala som psychológiu na Trnavskej univerzite. V praxi som sa venovala väzňom a narkomanom. Som vydatá a mám 4 deti. Hrám na klavíri, rada čítam a chodím do prírody. Kandidovala som vo voľbách do NRSR za OĽaNO s č.100. fb.com/PhDr.Maria.Benova

Štatistiky blogu

Počet článkov: 215
Celková čítanosť: 2836999x
Priemerná čítanosť článkov: 13195x

Autor blogu