Založ si blog

Progresívci sú budúcnosť – Smeru

Chcem vám porozprávať pár príbehov, ktoré vám pomôžu pochopiť, ako to tu funguje.

Platia isté nepísané pravidlá. Sú veci, o ktorých sa za žiadnych okolností nehovorí. Sú veci, ktoré sa nevyčítajú ani nepriateľovi (aj to zdanlivému). Sú princípy, ktoré dodržiavajú všetci (okrem jedného).

Martin Filko bol posledné roky svojho života riaditeľom Inštitútu finančnej politiky (IFP) a hlavným ekonómom Ministerstva financií. Silné priateľstvo s ministrom financií Petrom Kažimírom mu chránilo chrbát a zároveň mu pomáhalo rásť. Jeho posledný počin v spolupráci so Štefanom Kiššom a Ľudovítom Ódorom, bol projekt Hodnota za peniaze.

Mal byť hlavným ekonómom, neformálnym štátnym tajomníkom Kažimírovho ministerstva. Vedel sa pohybovať medzi politikmi, mal ochranu P. Kažimíra aj pevnú podporu časti špičiek Smeru, napríklad Petra Pellegriniho či Mareka Maďariča.

Martin Filko bol jedným z najschopnejších ľudí, akého som poznal. Slovenská progresívna ľavica, stratila jedného zo svojich najvýraznejších predstaviteľov,“ napísal moderátor relácie RTVS Večera s Havranom, Michal Havran po jeho smrti, keď sa utopil v Dunaji na kanoe.

Moderátorom relácie RTVS sa stal aj na základe podujatia Kultúra médií: sú médiá mimo morálky?, ktoré vzniklo najmä s cieľom zvýšiť názorovú pluralitu v médiách. Podujatie organizoval Boris Zala a zúčastnili sa ho aj Václav Mika či Ľuboš Blaha. V r.2011, v čase keď písal Havran pre web Jetotak.sk , obhajoval komunizmus.

Pre nenávistné články a vyjadrenia v relácii bol Havran vyšetrovaný Naka a obvinený. V septembri 2020 do prípadu zasiahla Generálna prokuratúra. Doterajší postup Špeciálnej prokuratúry označila za nesprávny a zrušila uznesenie o Havranovom obvinení. Čiže GP chráni aj progresívcov.

Ivan Štefunko, zakladateľ PS a poslanec za PS píše: „Martin Filko, ktorý stál pri začiatkoch hnutia Progresívne Slovensko… “ Takže Martin Filko bol tiež zakladateľ PS a aj z toho vidno ako blízko k sebe majú PS a SmerHlas. Všetko ľavica.

🔹 Zakladateľ PS IvanŠtefunko, člen vedenia a predsedníctva P$,  č.7 na ich kandidátke v predčasných voľbách. Koncom 90tych rokov pôsobil ako viceprezident Mladej demokratickej ľavice, čo bola mládežnícka organizácia pri vtedajšej vládnej SDĽ a dnes SMERu ako mladí sociálni demokrati.

Patril k aktívnym mladým ľavičiarom spolu s EduardomChmelárom. Stal sa predsedom Mladej demokratickej ľavice.V r.2006 volil $mer. V r.2002 až 2009 pôsobil ako spoločník, istý čas aj ako konateľ v spoločnosti NOVÉ SLOVO, s.r.o. Ďalším zo spolocníkov bol aj vtedy komunálny politik za $mer, dnes SmeRodina Martin Borguľa, s ktorým podnikal aj v spoločnosti SLOV inn. Dnes je Borguľa obvinený. Hlasoval za pád vlády. 

Vo februári 2019 priniesli Aktuality.sk článok, kde písali, že firma nepriamo spoluvlastnená Ivanom Štefunkom sa zúčastnila štátnej zákazky so sporným pozadím. Jeho Monogram Technologies kúpilo licencie od firmy Anext, ktorá je spájaná s Jánom Počiatkom ($mer). Obe tieto firmy boli jediné v súťaži o štátnu zákazku. Denník N dal dôležité pasáže ich ponúk posúdiť dvom slovenským odborníkom na protimonopolné právo. Obaja zhodne reagovali, že „miera podobnosti ponúk Anextu a Monogramu takou silnou indíciou kartelu, že by sa tým mal zaoberať protimonopolný úrad“.

 

A potom tu máme „odborníkov“ z PS. Ich Hellebrandt vyhlásil, že dôchodcovia na Slovensku majú vysoké dôchodky. Tešte sa, budú vám ich zrejme znižovať, lebo ďalší proqresívny odborník z p.rezidentkinej vlády tvrdí, že rozpočet bude na tom horšie vďaka zvýšeným dôchodkom.

🔹 Rovnako už v PS vyhlásili, že zvyšovanie daní bude nutnosť. Vyhlasili, že treba zobrať rodinám 200€ na dieťa.

🔹Okrem toho, že primátor BA Vallo navýšil počet zamestnancov mesta na takmer 2násobok, a nevie inak, ako neustále zvyšovať poplatky a dane obyvateľov, tak ešte aj šafári s peniazmi nečestne, o čom svedčí hlavná kontrolórka mesta a výsledky jej kontroly.

Toto je pravá tvár PS. Zdieľajte pre mladších, ktorí uvažujú nad P$ ako záchranou SR🤦

Martin Filko pracoval za prvej Ficovej vlády ako poradca niekdajšieho ministra financií J.Počiatka ($mer). Neskôr ako poradca premiérky Ivety Radičovej (SDKÚ), aj ako poradca ministra zdravotníctva Ivana Uhliarika (KDH) a ministra školstva Eugena Jurzycu (SDKÚ).

V r.2016 pri koaličných rokovaniach o zostavení 3.vlády Fixa sa o ňom hovorilo ako o ministrovi.

Mohol to byť celkom fajn človek, múdry, s láskou ku krajine a snahou zmeniť ju k lepšiemu. Nepoznala som ho. Ale jeho elegantné tancovanie v politike ukazuje, koho všetkého spájal a ako to tu funguje. A že sa tu hrá divadlo. Lenže to by bez naivných divákov nefungovalo.

Možno si Martin hovoril, že je jedno, s akými ľuďmi presadí svoje návrhy, hlavne, že krajina z toho vyťaží. Možno vtedy ešte nevedel, čo sú zač tí, pre ktorých pracoval. Že Ódor, Kiss, jeho priatelia, neskôr ako premiér a minister financií úradníckej vlády zvýšia hotovostný deficit SR, teda stratu o 200% oproti tomu istému obdobiu kríz za nášho vládnutia. Tomu sa tu u nás hovorí politicky korektne „odbornosť“.

Možno ešte nevedel, že jeho priatelia z PS sa budú chcieť spolčiť do vlády s tým Pellegrinim, ktorý bol pri všetkých žumpách R.Fica. A ktorého ľudia v nich ďalej pokračujú. Možno vtedy nevedel, že raz jeho priatelia budú obvinení a budú chcieť rušiť špeciálnu prokuratúru a znižovať tresty a ďalší priatelia im v tom budú pomáhať, hoci na ľudí budú hrať divadlo s protestami. Ako by z tohto vykorčuľoval? Čo by im dnes povedal? Možno by poďakoval za kus dobrej roboty. A možno, keď sa teraz zhora na to díva, krúti hlavou, že „nemdobre“ chlapci. 

Ak boli očkované, nie je ich škoda

11.04.2024

Igor Matovič dal status o pohrebe dievčat z Ľubovne a troll bez tváre mu napísal, že ak boli očkované, nie je ich škoda. Hnus. Ale troll menom Chodiaca katastrofa píše s účelom postupne, plíživo v ľuďoch stierať hranice, aby v nich zahlušili citlivosť na informácie, fakty, dobro. Vlastnosti ako ľudskosť, súcit v ľuďoch potierať a vnášať nenávisť, agresiu. Človek, [...]

O Dankovi píše arogantný Bárdy, Matoviča zamlčal

26.02.2024

Šéfredaktor Aktualít sa dnes pustil do Andreja Danka a SNS. Peter Bárdy však všetky fakty čerpal z investigatívnej práce I.Matoviča, ktorému sa nielen, že nepoďakoval za to, že robí za nich náročnú prácu, ale on Igora v celom článku ani len nespomenul. Je Peter Bárdy plagiátor? Posúďte sami: P.Bárdy píše: „Veď kto vie v noci zbúrať semafor, nezavolať [...]

Matovič zjednotil PS+Smer +novinárov cez Šimkovičovú

22.02.2024

Fico aspol radi dávajú Matoviča a jeho hnutie do jednej kopy s progresívcami, s prezidentkou. A všetky liberálne médiá podľa nich vraj píšu v jeho prospech. Už 3roky sa deje presný opak. V Aktuality, SME, DenníkN takmer denne Matoviča doslova šikanovali. A stále to pokračuje. Komentáre v Aktualitách, okrem šéfredaktora Bardyho, pravidelne venuje Matovičovi ešte [...]

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Bíreša na poste šéfa veterinárnej a potravinovej správy nahradil Martin Chudý

02.05.2024 18:47

Po návrate z Bruselu bol od roku 2017 nepretržite vedúcim odboru zdravia a ochrany zvierat.

Mária Kolíková

Kolíková návrh na svoje odvolanie vníma ako výkrik koalície: Kto sa nám postaví, pôjde dole

02.05.2024 17:57

Koaliční poslanci Kolíkovej vyčítajú aj to, že podpísala podnet na generálnu prokuratúru týkajúci sa zmeny štatútu SIS.

Robert Kaliňák

Krúpa má podozrenie, že Kaliňák koná v záujme cudzích zbrojárskych spoločností

02.05.2024 16:19

Krúpa avizoval, že téma sa možno bude riešiť aj na budúcotýždňovom výbore.

Mária Benová

Vyštudovala som psychológiu na Trnavskej univerzite. V praxi som sa venovala väzňom a narkomanom. Som vydatá a mám 4 deti. Hrám na klavíri, rada čítam a chodím do prírody. Kandidovala som vo voľbách do NRSR za OĽaNO s č.100. fb.com/PhDr.Maria.Benova

Štatistiky blogu

Počet článkov: 215
Celková čítanosť: 2836087x
Priemerná čítanosť článkov: 13191x

Autor blogu