Založ si blog

Podarilo sa mi presvedčiť USA, aby odvrátili vlastnú APOKALYPSU

19.marca oznámil prezident D.Trump: „Po veľmi povzbudivých predbežných výsledkoch schvaľujem použitie starších liekov Chloroquine a Hydroxychloroquine pri liečení koronavírusu SARS-CoV-2… Mohol by to byť bod zlomu v boji proti koronavírusu…“

„Tými výsledkami mal pán prezident Trump na mysli moje výsledky,“ uisťuje nás francúzsky Prof.Didier Raoult z Marseille. Aké vlastne sú to tieto „veľmi povzbudivé“ výsledky?

Prof.Didier Raoult vysvetľuje: „Som si plne vedomý toho, že práve na základe mojej vedeckej štúdie sa Donald Trump rozhodol plošne schváliť liek Chloroquine na boj proti koronavírusu. Ja osobne som rád, ale hlavne som rád kvôli všetkým Američanom a potenciálne zachráneným životom. Zo všetkého najviac by som chcel, aby moja krajina, Francúzska republika, dokázala spraviť to isté. Ja nemám žiadne politické predsudky. Nikdy som neskrýval svoje vedecké dáta pred svetom a vždy som aj informoval francúzske štátne úrady o mojich postupoch a výsledkoch. Ja nenesiem zodpovednosť za to, čo všetko sa udialo následne.“ 

Ale odhliadnuc od toho, ako sa vlastne vedecká práca Prof.Didiera Raoulta mohla dostať tak rýchlo do rúk amerického prezidenta Donalda Trumpa? Je síce pravda, že už koncom februára známy vedec Prof.Zhong Nanshan – hlavný lekársky radca čínskej vlády, preukázal, že Chloroquine má až pozoruhodné účinky na koronavírus, no pokiaľ by sme chceli nájsť niekoho, kto najvážnejšie ovplyvnil náhle rozhodnutie Donalda Trumpa, časová súslednosť udalostí uplynulého týždňa hovorí jednoznačne v prospech francúzskeho profesora.

Vráťme sa v čase iba o pár dní nazad: V pondelok 16.marca Prof.Didier Raoult z Marseille odhalil verejnosti prvé pozitívne výsledky svojej predbežnej klinickej štúdie: Z 24 pacientov s koronavírusom až 3 štvrtiny prestali byť nosičmi vírusu už po šiestich dňoch a nakoniec sa vyliečilo všetkých 24 pacientov! Tento úspech pripisuje profesor liečeniu kombináciou dvoch účinných látok Chloroquine+Azithromycine.

Na vlne tohoto úspechu nabrali odrazu udalosti rýchly spád: Francúzska vláda na druhý deň vyhlásila, že „rozširuje toto klinické testovanie“, farmaceutický gigant Sanofi iba o pár minút neskôr oznámil, že ponúka dávky lieku Plaquenil v množstve potrebnom na liečenie 300 tisíc pacientov (Plaquenil je liek s účinnou látkou Hydroxychloroquine).

  • V tom istom čase oznámil Dr.David Paterson z Brisbane, že v Austrálii spúšťajú v spolupráci s 50 nemocnicami celonárodnu klinickú testovaciu štúdiu na porovnanie účinnosti dvoch starších liekov v boji proti koronavírusu (vrátane Chloroquine).

Aj na opačnom brehu Atlantiku priťahovala práca Prof.Didiera Raolta veľkú pozornosť médii. Začalo to Gregorym Riganom, ktorý sa zvyčajne predstavuje ako „poradca výskumného programu SPARK na Stanford Medical Unoversity“. Tento pán už v minulosti pri viacerých príležitostiach intervenoval vo veľmi vplyvnej večernej talkshow Tuckera Carlsona (v televízii FOX NEWS).
V stredu 18.marca večer sa tento Gregory Rigan najskôr v talkshow nechal počuť: „Pán prezident musí okamžite odsúhlasiť použitie Chloroquine a Hydroxychloroquine proti koronavírusu. Lieky sú na trhu vyše 50 rokov a ich používanie je bezpečné. Prof.Didier Raoult, jeden z najlepších svetových odborníkov, dosiahol na svojej klinike v južnom Francúzsku veľmi presvedčivé výsledky.“

A Tucker Carlson mu odpovedal: „Chcel by som tomu veriť a myslím si, že ak to, čo hovoríte, je pravda, je to veľmi veľká správa a aj USA musí tento liek začať testovať. Ďakujem, že ste nás o tom informoval a ja naozaj dúfam, že o tom budeme čoskoro počuť.“ A Tucker Carlson sa veru nemýlil: Donald Trump už na druhý deň vo štvrtok na obed zvolal tlačovú konferenciu do Bieleho domu, aby oznámil schválenie použitia liekov Chloroquine a Hydroxychloroquine aj na testovanie liečenia koronavírusu. Je potrebné ešte dodať, že Carlson je veľmi vplyvná osobnosť v amerických kruhoch okolo Konzervatívnej strany a sám je hrdý na to, že už v minulosti zmenil názor prezidenta USA. Po týždňoch prezentovania ako treba minimalizovať možné škody napáchané koronavírusom, monológ moderátora konečne predvedčil Donalda Trumpa, aby túto krízu začal brať vážne a zaviedol opatrenia.

Zaujímavý je aj príbeh, ktorý sa odohral pred týmto vstupom do priameho prenosu televízie FOX NEWS. Gregory Rigano dávnejšie publikoval vedecké poznámky Prof.Didiera Raoulta vo formáte „Google Doc“, aby šíril výsledky práce profesora na amerických sociálnych sieťach. A už v pondelok 16.marca sa mu dostalo silnej podpory od majiteľa spoločnosti vyrábajúcej elektromobily Elona Muska, ktorého na sociálnych sieťach sleduje 32,5 milióna followerov. Ide o.i. aj o bývalého člena „ekonomickej rady“, ktorú Donald Trump vytvoril na začiatku svojho prezidentského mandátu. 

„Možno bude potrebné vziať do úvahy Chloroquine pri liečbe COVID-19,“ napísal v statuse miliardár spolu s odkazom na „Google Doc“ dokument Gregoryho Rigana (ktorý už je však neprístupný, lebo vraj nespĺňa podmienky spoločnosti Google). Zhrnutie jeho štúdie však naďalej zostáva k dispozícii na webovej stránke výskumníkov v Stanforde. V stredu 18.marca pridal Rigano tento link na prácu Didiera Raoulta na svoj účet v Twitteri a získal tisíce zdieľaní. 

Ešte skôr, ako stihol Donald Trump na druhý deň zvolať do Bieleho domu tlačovú konferenciu o liekoch Chloroquine a Hydroxychloroquine a predstaviť ich ako možné a nádejné riešenie krízy, izraelský farmaceutický gigant Teva oznámil, že americkým nemocniciam dodá 10 miliónov dávok lieku na báze  Hydroxychloroquine.

  • Ešte v ten istý deň, vo štvrtok, nemecký výrobca Bayer daroval americkej vláde 3 milióny tabliet s obsahom chloroquine, potenciálne použiteľných na liečbu koronavírusu. Bayer v USA tento svoj produkt Resochin s účinnou látkou chloroquine nepredáva, ale okamžite požiadal americkú agentúru FDA o možnosť použitia v núdzových prípadoch. Liek bol objavený v roku 1934.

Prof.Didier Raolt: „Keď Donald Trump hovorí o veľmi povzbudivých výsledkoch, hovorí pochvalne o našej práci. Pokiaľ ide o situáciu vo Francúzsku, je pre mňa ťažké pochopiť, prečo veľa francúzskych lekárov, najmä v televízii, výsledkom mojej práce neverí. Opakujú často, že Chloroquine môže byť nebezpečný a nesprávne mu pripisujú potenciálne vedľajšie účinky. Ja som však svetový špecialista na Chloroquine, viem čo robím, ale ak ma nepočúvajú, nezlostím sa na nich, je mi to jedno. Ak moju prácu niektorí odmietajú, je to ich rozhodnutie, ja budem pokračovať.“

Americká agentúra pre reguláciu potravín a liekov (FDA) uviedla, že je pripravená „prekonať všetky prekážky“, aby sa zlepšili šance na liečbu amerických pacientov. Tá je zodpovedná aj za kontrolu bezpečnosti a účinnosti liekov. Jej riaditeľ Stephen Hahn vo štvrtok uviedol, že v USA sa začne „rozsiahle klinické testovanie“. Na francúzskej strane Atlantiku je viacero lekárov stále opatrných pri používaní Chloroquine, hoci vláda tento týždeň oznámila aj predĺženie klinických testov na použitie tohoto lieku v súvislosti s koronavírusom. Zostane Didier Raoult medzi svojimi kolegami na čiernej listine? Odpovede prinesú už najbližšie dni.

Toto bol preklad čerstvého článku z francúzskeho časopisu Marianne

Prof.Didier Raolt: „Som ako ten pesničkár Georges Brassens, ak sa niekomu moja tvorba nepáči, zbalím gitaru a idem hrať inam.“

. . .

V slovenskom mediálnom priestore sa o výsledkoch vedeckých testov francúzskeho profesora takmer vôbec nedalo dočítať. Prvú zmienku som ja osobne našla v stredu 18.mar.2020, kedy priniesol túto dobrú zvesť portál Netky.sk

. . .

Na záver mi prosím ešte dovoľte vysloviť slovo uznania na adresu redaktora časopisu Reflex.
V utorok 17.marca to bol práve Petr Vagner, ktorý snáď ako jediný novinár v Česko+Slovensku v tomto ťažkom informačnom smogu vôkol nás zachytil a nad hladinu vylovil vtedy aktuálnu informáciu, že tím vedcov v austrálskom Brisbane práve zverejnil svoje najnovšie poznatky. Vedúci tímu Dr.David Paterson prezradil, že na koronavírus im v lekárskej praxi zaberajú 2 dávno existujúce lieky. Medzi nimi i Donaldom Trumpom neskôr spomínaný liek na maláriu Chloroquine. Informácie z Austrálie som vtedy publikovala v článku:

Austrál. vedci: Liečime koronavírus. Našli sme tabletku v lekárni

V Austrálii, zdá sa, svitá na lepšie časy a to dokonca bez finančne nákladného farmac.výskumu. Tím austrálskych vedcov tvrdí, že našli liek, ktorý prekvapivo zaberá i na COVID-19. A to „našli“, to myslia doslovne… na poličke v lekárni. Austrálske média priniesli v noci na utorok 17.marca toto svedectvo… [pokrač.] 

. . . . . . . . . . . . . . . . 

Dovoľte mi ešte niečo osobnejšie:
. . . . . . . . . . . . . . . .

DRAHÍ PRIATELIA! 
Odkedy prepukla u nás kríza v súvislosti so šíriacim sa koronavírusom, snažím sa zo všetkých síl tlmočiť Vám informácie zo svetových médii, ktoré naše média domáce prinášať nestíhajú. Nie všetci však máme čas čítať blogy na internete a veľká časť našich spoluobčanov v dôchodkovom veku internet ako spravodajský kanál ani vôbec nepoužíva. Keďže oni sú z nás všetkých tí vírusom najzraniteľnejší, napadlo mi, žeby som mala zopár článkov z môjho blogu sprístupniť nejako aj im. Jedným z článkov, u ktorých by mi bolo ľúto, ak by si ho nemohli prečítať, bol práve článok o tíme austrálskych vedcov. Myslím, že by mohol ukázať malé svetielko na konci tmavého tunela pre tých, čo sa museli na dlhé týždne izolovať vo svojich domovoch, aby neriskovali svoj život a kolaps celého nášho zdravotníckeho systému (napr. kolaps podľa talianskeho scenára, kde počet obetí na životoch čochvíľa prekročí 7 tisíc, teda dvojnásobok celkového počtu obetí v Číne, kde pandémia už pominula) … 

Cez víkend sa mi podarilo práve tento článok (spolu s iným článkom, plným praktických info o prenose koronavírusu) už dostať do desiatok tisícov poštových schránok formou platenej plošnej inzercie na predposlednej strane regionálnych inzertných novín Pardon (Trnavský a Trenčiansky kraj).

  • Ak tento nápad oslovil aj Vás a chceli by ste pomôcť v jeho ďalšej realizácii akýmkoľvek spôsobom, napr. tipom na miestne či regionálne noviny vo Vašom okolí, ktoré by som mohla osloviť, kontaktujte ma prosím
  • na emailovej adrese:  olanoc100@gmail.com
  • alebo v súkromnej správe na mojej FB stránke:  facebook.com/PhDr.Maria.Benova

S pozdravom
Vaša Majka Benová

Ak boli očkované, nie je ich škoda

11.04.2024

Igor Matovič dal status o pohrebe dievčat z Ľubovne a troll bez tváre mu napísal, že ak boli očkované, nie je ich škoda. Hnus. Ale troll menom Chodiaca katastrofa píše s účelom postupne, plíživo v ľuďoch stierať hranice, aby v nich zahlušili citlivosť na informácie, fakty, dobro. Vlastnosti ako ľudskosť, súcit v ľuďoch potierať a vnášať nenávisť, agresiu. Človek, [...]

O Dankovi píše arogantný Bárdy, Matoviča zamlčal

26.02.2024

Šéfredaktor Aktualít sa dnes pustil do Andreja Danka a SNS. Peter Bárdy však všetky fakty čerpal z investigatívnej práce I.Matoviča, ktorému sa nielen, že nepoďakoval za to, že robí za nich náročnú prácu, ale on Igora v celom článku ani len nespomenul. Je Peter Bárdy plagiátor? Posúďte sami: P.Bárdy píše: „Veď kto vie v noci zbúrať semafor, nezavolať [...]

Matovič zjednotil PS+Smer +novinárov cez Šimkovičovú

22.02.2024

Fico aspol radi dávajú Matoviča a jeho hnutie do jednej kopy s progresívcami, s prezidentkou. A všetky liberálne médiá podľa nich vraj píšu v jeho prospech. Už 3roky sa deje presný opak. V Aktuality, SME, DenníkN takmer denne Matoviča doslova šikanovali. A stále to pokračuje. Komentáre v Aktualitách, okrem šéfredaktora Bardyho, pravidelne venuje Matovičovi ešte [...]

koláž, fotky, mReportér

Známe kúpeľné mesto je pýchou Slovenska, ale aj ikonický vodopád, pri ktorom nakrúcali seriál, ktorý milujú milióny ľudí

27.04.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Mária Benová

Vyštudovala som psychológiu na Trnavskej univerzite. V praxi som sa venovala väzňom a narkomanom. Som vydatá a mám 4 deti. Hrám na klavíri, rada čítam a chodím do prírody. Kandidovala som vo voľbách do NRSR za OĽaNO s č.100. fb.com/PhDr.Maria.Benova

Štatistiky blogu

Počet článkov: 215
Celková čítanosť: 2834139x
Priemerná čítanosť článkov: 13182x

Autor blogu