Založ si blog

Šanta mení názor na Čižnára podľa smeru vetra

9.apr.2015 Kľúčový svedok chcel vypovedať v kauze GORILA, D.Kováčik to stopol a umlčal šéfa policajného tímu.
Vyšetrovací policajný tím GORILA žiadal zbaviť mlčanlivosti bývalého agenta SIS Petra Holúbeka aj riaditeľa SIS Valka, aby mohli vypovedať. Totižto základné pravidlo pri vypočúvaní svedkov hovorí, že rovnako dôležité ako to, čo svedok hovorí, je aj to, odkiaľ informácie získal. No špec.prokurátor Dušan Kováčik sa snažil všetkých presvedčiť, že to, odkiaľ pochádza spis GORILA, ako vznikol a či niekto počul rozhovory, ktoré opisuje, nie je pre vyšetrovanie možnej korupcie vyplývajúcej zo spisu dôležité.
SIS: Nemohli sme konať, keď to od nás nechceli
Na 1.prípad upozornila SIS po tom, ako DenníkN kritizoval premiéra Roberta Fica, že jeho nominant – riaditeľ SIS Valko ešte v r.2013 nevyhovel policajnej žiadosti zbaviť mlčanlivosti P.Holúbeka. Po zverejnení informácie sa SIS ohradila, že riaditeľ SIS nemohol odmietnuť zbaviť P.Holúbeka mlčanlivosti, pretože mu v súlade so zákonom nebola doručená takáto relevantná žiadosť. Ako je to možné, keď ju polícia poslala? Špec.prokurátor D.Kováčik zbavenie mlčanlivosti v stanovisku neodporučil a SIS brala žiadosť ako bezpredmetnú. Riaditeľ SIS Valko tvrdil, že dovtedy pri vyšetrovaní poskytovali „všetku v súlade so zákonom vyžadovanú súčinnosť“.
Holúbek vypovedať chcel: „Skutočný dôvod môjho nevypočutia si vie domyslieť každý, kto sa o to trochu zaujíma. Asi by bol problém, keby som začal rozprávať..“
Druhýkrát sa polícia pokúsila získať svedectvo zo SIS v jan.2015. Začali pri vyšetrovaní spisu GORILA nové stíhanie vo veci pre podozrenie zo zneužitia právomocí verejného činiteľa a z korupcie. Prezidentovi Andrejovi Kiskovi poslali žiadosť o zbavenie mlčanlivosti riaditeľa SIS Valka, ktorý by ako štatutár služby mohol autenticitu spisu potvrdiť. „Prezident bol zo zákona povinný vyžiadať si stanovisko SIS, čo aj urobil,“ vysvetľoval hovorca prezidenta R.Krpelan. Medzičasom však prezidentovi A.Kiskovi prišla informácia od špec.prokurátora D.Kováčika, že uznesenie o začatí trestného stíhania bolo zrušené. Následne prišla rovnaká informácia aj od SIS. Prezident bol v tom čase už „pripravený vyhovieť žiadosti vyšetrovateľa a zbaviť mlčanlivosti šéfa SIS“. Špec.prokurátora nahnevalo aj to, že šéf policajného tímu GORILA Marek Gajdoš sa s A.Kiskom osobne stretol a Kováčikovi ani nikomu z nadriadených to nepovedal. Zákon mu však nič také neprikazoval. Po zastavení stíhania D.Kováčik inicioval disciplinárne stíhanie Gajdoša… Gajdošovi najprv udelili písomné pokarhanie, voči ktorému sa odvolal. Nakoniec trest zrušili… Gajdoš plánuje vypočuť aj premiéra R.Fica, jedného z aktérov nahrávky GORILA. „Na vypočutie premiéra nevidím dôvod,“ povedal redakcii DenníkN D.Kováčik. Fico bol podľa spisu tiež v byte a jeho tajomník František Határ, ktorý medzičasom zomrel, sa mal s Haščákom rozprávať o peniazoch v hotovosti pre SMER, čo by mohol byť daňový trestný čin.
Hoci Gajdoš už viackrát vyhlásil, že informácie zo spisu alebo jeho autenticita sa počas 3-ročného vyšetrovania potvrdzujú, neexistuje svedok, ktorý by pod prísahou vypovedal, že SIS tento materiál naozaj vypracovala. Holúbekova výpoveď by bola prvá.

22.feb.2017 DRUHÝ PRÍBEH (61:0)
V sep.2016 prišlo trestné oznámenie na špec.prokurátora D.Kováčika za to, ako nekonal v kauze Bašternák. Obsahovalo i otázku, ako je možné, že prokurátor nenesie žiadnu zodpovednosť za to, že nechal potopiť vážne podozrenie z miliónového daňového podvodu L.Bašternáka blízkeho SMERu. D.Kováčik sa podľa autorov dopustil trestného činu zneužitia právomoci verejného činiteľa.
Dokument upozornil aj na ďalšiu vec – hoci je Kováčik šéf najdôležitejšieho úradu, ktorý má bojovať s korupciou a vážnymi zločinmi, on sám obžaloby nepodáva. Neplatí to len pre prípad Bašternák, obžalobu podľa nich nepodal ani raz za posledných 8 rokov. Oznamovatelia sa tiež pýtali, prečo si D.Kováčik kauzu Bašternák pridelil, keď nie je expert na daňové trestné činy?
„Prosím vás, na toto nebudem odpovedať,“ smial sa D.Kováčik v sep.2016, keď sa ho novinári po rokovaní výboru v NRSR pýtali na trestné oznámenie, ktoré prišlo aj médiám, a na to, či je pravda, že naozaj od r.2008 nepodal žiadnu obžalobu. „Hádam viete povedať, či ste podali aspoň 1 obžalobu za 8 rokov,“ naliehal redaktor Markízy. „Ách,“ povzdychol si Kováčik a odkráčal z parlamentu.
Po 4 mesiacoch musel D.Kováčik nakoniec predsa len priznať, že za posledných 8 rokov (2009-2016) nepodal ani jednu jedinú obžalobu v 61 prípadoch, ktoré si osobne pridelil a dozoroval, vrátane kauzy GORILA. Gen.prokurátor J.Čižnár tvrdil, že je to primárne zodpovednosť D.Kováčika…

8.mar.2018 TRETÍ PRÍBEH (Robo+Strapatý)
Prokurátor Úradu špec.prokuratúry (podriadený D.Kováčika) Vasiľ Špirko: „Podávam trestné oznámenie na ministra vnútra SR R.Kaliňáka a na prezidenta PZ SR Tibora Gašpara, riaditeľa NAKA P.Hraška, riaditeľa Národnej protikorupčnej jednotky NAKA Róberta Krajmera pre podozrenie z obzvlášť závažného zločinu sabotáže.“ Podľa jeho slov mu bola totiž poskytnutá informácia, že bola nariadená „diskreditácia prokurátora v súvislosti s vecami, ktoré som v tú dobu dozoroval a to aj vrátane trestnej veci B.A.Haus.“ Konkrétnou osobou, ktorá mala nariadiť diskreditáciu prokurátora Špirka je minister vnútra SR Robert Kaliňák, mala spočívať v tom, že prokurátor bol obvinený, aby sa predišlo vyšetrovaniu závažných skutočností, ktoré „smerovali priamo aj na tohto ministra podozrivého“. Prokurátor ÚŠP V.Špirko v tejto súvislosti pripomenul, že voči nemu bolo dvakrát vznesené obvinenie, pričom obe sa preukázali ako nezákonné.
Prokurátor Vasiľ Špirko mal v minulosti na starosti dozor aj nad vyšetrovaním prípadu ministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD), ktorý kúpil podiel vo firme B.A.Haus Ladislava Bašternáka. Špirko hovoril o schéme, podľa ktorej mali Kaliňák s Počiatkom zo štátnych zákaziek na MV SR získať a legalizovať 200 miliónov eur. Na Špirkovu stranu sa postavil známy sudca a bývalý prokurátor Peter Šamko, ktorý obvinenia spochybnil. Vo svojom stanovisku na internetovej stránke pravnelisty.sk uviedol, že skutok Špirka nebol trestným činom.
Kraj.prokuratúra v B.Bystrici vo feb.2018 zrušila obvinenie voči Špirkovi a vec posunula disciplinárnej komisii Gen.prokuratúry, ktorá začiatkom mar.2018 V.Špirka spod všetkých obvinení oslobodila.

  • –> Faktická poznámka: Vasiľa Špirka sa vtedy zastali až 2 prokurátori z 1000
    Jozef Kandera z Gen.Prokuratúry SR a Ján Hrivnák z ÚŠP…
    J.Hrivnák: „Som zhrozený z toho, že v našej krajine niekto zastrašuje prokurátora za to, že si plní svoje povinnosti a má záujem preukázať závažnú trestnú činnosť. Zo zákona má prokurátor povinnosť stíhať všetky trestné činy, o ktorých sa dozvie bez ohľadu na to, kto trestný čin spáchal. Pri presadzovaní princípu rovnosti pred zákonom má kolega moju podporu, rovnako ako on aj ja som na strane spravodlivosti a pravdy.“
    Jeho vystúpenie vníma Hrivnák ako vystúpenie občana. Ďalej dodáva, že prokurátor by mal byť vo vyjadreniach o živých veciach, ktoré dozoruje, zdržanlivý.

15.feb.2019 ŠTVRTÝ PRÍBEH (Doba cashu?)
Špec.prokurátor Dušan Kováčik prišiel v r.2017 do Slovenskej sporiteľne a na svoj účet vložil v hotovosti 204-tisíc eur, informuje DenníkN. Keďže ide podľa zákona o „exponovanú osobu“ a banka mu musí venovať mimoriadnu pozornosť, finančná inštitúcia nahlásila prípad Finančnému spravodajstvu na prezídiu PZ SR. Polícia pod vedením prezidenta Tibora Gašpara však prípad nechala tak. Jeho nástupca Milan Lučanský nariadil podrobnú kontrolu spisu. Kováčik mal za tieto peniaze kúpiť dom svojmu synovi v Pezinku.

Čo majú tieto 4 PRÍBEHY spoločné?

  1. D.Kováčik roky vytrvalo bránil vyšetreniu kauzy GORILA.
  2. D.Kováčik dlhé roky držal v šuflíku desiatky nevybavených spisov, nepodal ani jednu obžalobu.
  3. D.Kováčik sa postaral o disciplinárne stíhanie svojho podriadeného prokurátora, ktorý sa opovážil vyšetrovať ministrov za SMER.
  4. D.Kováčik si vložil na účet hotovosť vo výške svojej 4-ročnej mzdy a ľudia T.Gašpara to radšej ani nepreverili…
  5. Všetky tieto informácie boli plošne medializované a určite doleteli ako do uší radových prokurátorov, tak aj na najvyššie poschodia Gen.Prokuratúry.
  6. Ani toto všetko nestačilo, aby si na špec.prokurátora D.Kováčika posvietil v období 2013-2019 ten jediný kompetentný, na jeho kontrolu predurčený. A síce gen.prokurátor JAROMÍR ČIŽNÁR…

… A ČO S NÍM MÁ JÁN ŠANTA?
–> To je práve v tejto chvíli veľmi dobrá otázka…

24.nov.2019 v diskusii Aktuality.sk prokurátor Ján Šanta zdôraznil: „Je samozrejme šťastie, že Trnka nebol zvolený 2.krát, pretože už v prvom funkčnom období nás prokurátorov dostal na kolená, chválabohu dr.Čižnár nás ako rezort dvihol.“

  • –> A to iba 8 mesiacov po tom, ako 29.mar.2019 z funkcie 1.námestníka gen.prokurátora odišiel Peter Šufliarsky, dlhoročná pravá ruka, J.Čižnára. A síce kvôli tomu, že opakovane zatĺkal viac ako 400 SMS, ktoré si v priebehu pár mesiacov vymenil s M.Kočnerom… P.Šufliarsky odišiel z funkcie námestníka, nie však z Gen.Prokuratúry, kde pôsobí dodnes…
  • –> A to iba 6 mesiacov po tom, ako 9.máj.2019 vymenoval J.Čižnár do uvoľnenej funkcie 1.námestníka gen.prokurátora krajskú prokurátorku Vieru Kováčikovú, ktorú v právnických kruhoch desiatky rokov predchádzala povesť, že kolaborovala s členmi trenčianskej súdnej mafie zosnovanej okolo M.Jankovskej a P.Čongrádyho.
    [Pozn. na okraj: Nakoniec i prax potvrdila, akonáhle po roku V.Kováčiková nahradila J.Čižnára v kresle gen.prokurátora, nenechala nikoho na pochybách, že povesť, ktorá ju 20 rokov predchádzala nemala ďaleko od pravdy…]

8.nov.2019 v rozhovore pre Aktuality.sk
Prokurátor Ján Šanta:
„Treba však objektívne povedať, že s príchodom Jaromíra Čižnára, ktorý je generálnym prokurátorom už 7.rok, sa veci zmenili k lepšiemu. Za jeho pôsobenia som si nevšimol žiadne sporné kontakty – necítil som ani tlaky v citlivých kauzách, nepresúval spisy. Aj počas diskusií s kolegami sme sa zhodli, že sme nezaregistrovali takéto negatívne trendy. Aj kritériá pri výberových konaniach na nových prokurátorov vyzerajú byť také prísne, že prechádzajú tí najlepší. Myslím, že rezort prokuratúry funguje a nie sú tu také problémy, ktoré by vyžadovali akútne riešenia.“

30.okt.2020 v 2.rozhovore pre Aktuality.sk
Redaktor P.Hanák: „Pred rokom ste tu u nás povedali: Rezort prokuratúry funguje a nie sú tu také problémy, ktoré by vyžadovali akútne riešenia. Stále si to myslíte, pán prokurátor?“
Ján Šanta: „Tak teraz nie som si istý, či to bolo mnou až takto povedané…“
P.Hanák: „Je to presná citácia.“
Ján Šanta: „No ale rozhodne som toho názoru, že spoločenský vývoj dospel do takého bodu, že reforma nevyhnutná je… Sľubujem vám, že ak by som sa stal gen.prokurátorom, prvé moje slová budú adresované konkrétnym prokurátorom menom, aby do 24hod. opustili rezort prokuratúry a rovno môžem povedať, že sú to najmä tí prokurátori, ktorí nehanebne komunikovali s Kočnerom a inými osobami na neho naviazanými. Toto mi skutočne v rezorte vadí úplne najviac.“

23.nov.2020 Verejné vypočutie kandidátov na gen.prokurátora, NRSR:
Poslanec O.Dostál: „Ako vnímate rozdiel medzi obdobiami Trnku a Čižnára?“
Ján Šanta: „Boli to 2 neporovnateľné kategórie, i keď s gen.prokurátorom J.Čižnárom som nikdy neprišiel do kontaktu, ani osobne ani telefonicky, s nešťastníkom Trnkom asi 3x za 7 rokov, aby sme si teda nemysleli, že snáď človek bežal na Gen.Prokuratúru a bol tam denne. Za Trnku bol, myslím si, chaos… Prokuratúru na kolenách sa Čižnár snažil dostať na nohy… Ihneď reagoval na mediálne známe prípady, sťahoval spisy k sebe a boli aj také prípady, kedy ľudia po jeho zásahu boli vzatí do väzby. Začiatok jeho funkčného obdobia bol ambiciózny a konštruktívny, v koncovke však taký dôrazný nebol. Neviem či to nebolo aj pre jeho zdravotný stav, alebo či mu došla energia…
Kontrolné mechanizmy nefungovali, lebo generálneho prokurátora nekontroloval absolútne nikto. A keď nekontroloval nikto gen.prokurátora, nekontrolovaný gen.prokurátor nekontroloval špec.prokurátora. Zlyhal systém kontroly a preto zlyhal systém.“

  • Pozn. na okraj: Prokurátor ÚŠP Ján Šanta si ešte donedávna J.Čižnára vo funkcii gen.prokurátora pochvaľoval napriek tomu, že ten nekonal a nekontroloval i laickej verejnosti očividné podozrenia z flagrantného zneužívania právomoci verejného činiteľa u svojho podriadeného špec.prokurátora D.Kováčika. Veď akoby to aj mohlo vadiť, veď sám prokurátor J.Šanta si všimol svojho nadriadeného D.Kováčika až keď už bol za mrežami za zosnovanie organizovanej zločineckej skupiny na čele s Norberom Bödörom, až vtedy spolu s ďalšími 20 prokurátormi ÚŠP pripojil podpis pod verejnú výzvu v duchu, že sa im zdá divné, ak by im mal šéfovať Kováčik vo väzbe a že teda ho úctivo žiadajú o odchod z funkcie a výmenu na tomto poste… Tak presne tento prokurátor Ján Šanta je dnes jedným z kandidátov pri voľbe nového gen.prokurátora a sľubuje „reformu systému“…
  • Zopár faktických poznámok v závere tohto článku mapuje záverečný rok kariéry D.Kováčika:
  • 17.dec.2019 Šéf etickej komisie prokurátorov Jozef Sedlák verejne vyzval špec.prokurátora Dušana Kováčika, aby sa vzdal funkcie prokurátora. Dôvodom Sedlákovho apelu je absolútna strata dôvery v Kováčikovu morálnu spôsobilosť zastávať funkciu. Výzvu napísal ako súkromná osoba, teda ako prokurátor krajskej prokuratúry v Trenčíne. „Dozrel čas, pán Kováčik, na sebareflexiu. Dozrel čas na to, aby ste si konečne zachovali vašu vlastnú tvár a aby ste si ctili hodnoty, ktoré boli pre vás prirodzené v čase, keď som vás spoznal… Nikdy nie je neskoro ospravedlniť sa ľuďom, ktorým ste svojím prístupom ublížili,“ odkázal Sedlák špec.prokurátorovi a dodal, že teraz je ten čas na to, aby sa priamo pozrel do očí kolegom, podriadeným a všetkým občanom.
  • –> Prokurátor Ján Šanta sa k verejnej výzve J.Sedláka nepripojil a to napriek tomu, že v tej dobe už vedel o svojich ambíciách do roka a do dňa kandidovať za gen.prokurátora, a to napriek tomu, že bol o tom p.Sedlákom požiadaný emailom.
  • 9.feb.2020 prokurátor J.Sedlák napísal list všetkým prokurátorom s názvom A ZOSTALO TICHO… Písal v ňom o tom, ako všetci po výzvach na sebareflexiu ostali mlčať. Nielen tí vyzývaní, ale VŠETCI prokurátori. „Prečo? Je nám to jedno? Chcel by som veriť, že nie. Vybavujeme agendu, za čo poberáme plat. Stačí to, že vybavujeme agendu? Len to v dnešnej dobe od nás očakáva verejnosť?“ pýtal sa svojich kolegov vo výzve Sedlák. „Práve my všetci, my, čo dodržiavame zákony a vybavujeme agendu v súlade s nimi, sme priam povinní poukazovať na zlyhania kolegov,“ dodal v liste. Pripomenul, že verejnosť očakáva, že „tých, ktorí nie sú slušní a spravodliví, spomedzi seba vylúčime“. Ľudia podľa neho očakávajú od prokurátorov uplatňovanie spravodlivosti a slušnosti pri ich službe verejnosti. „Je len na nás samých, či nám verejnosť bude dôverovať,“ snažil sa osloviť kolegov ešte ako predseda etickej komisie prokurátorov. Deň po poslaní listu požiadal jeden z členov komisie o zvolanie jej zasadnutia, ktoré bol predseda Sedlák povinný zvolať. Mal sa na ňom zúčastniť aj špec.prokurátor Dušan Kováčik.
  • 21.feb.2020 dostal D.Kováčik priestor vystúpiť na zasadnutí etickej komisie. Prokurátor J.Sedlák si ho však už nevypočul. Po tom, ako sa v úvode zasadnutia vzdal funkcie predsedu a aj členstva v etickej komisii, z rokovania odišiel so slovami: „Nemôžem byť naďalej predsedom komisie, ktorej väčšina členov mi povedala, že mi nerozumejú…“ Takúto reakciu si totiž vypočul po výzve, ktorú adresoval všetkým kolegom na prokuratúrach.Sedlák priznáva, že takúto reakciu väčšiny kolegov v komisii očakával: „Nič som však neurobil bez toho, že by som to nemal premyslené. A nič z toho, čo som urobil, spätne neľutujem a urobil by som to znovu,“ dodal prokurátor J.Sedlák. Za nového šéfa etickej komisie bol neskôr zvolený prokurátor Rastislav Remeta, ktorý zhodou okolností dnes tiež kandiduje za gen.prokurátora…
  • 22.okt.2020 (po 8 mesiacoch) NAKA zadržala špec.prokurátora D.Kováčika, o.i. mu v kufri auta našli nemalú hotovosť…
  • 23.okt.2020: 20 prokurátorov ÚŠP podpísalo výzvu, v ktorej chcú, aby ich šéf D.Kováčik okamžite odstúpil z funkcie špec.prokurátora „z dôvodu spreneverenia sa funkcii a poslaniu prokurátora, ako aj vedúceho prokurátora ÚŠP“.
  • 25.okt.2020 Špecializ.Trest.Súd zobral D.Kováčika aj Norberta Paksiho do väzby. Obaja sú obvinení zo založenia a zosnovania zločinec.skupiny, z korupcie a vynášania utajov.skutočností mafii. Kováčik je podozrivý aj z toho, že kryl prípravu vraždy policajta.
  • 10.nov.2020 Najvyšší súd zamietol sťažnosť D.Kováčika, ktorý má dočasne pozastavenú funkciu špec.prokurátora, zostáva teda vo väzbe. Ešte v ten istý deň napísal list do NRSR, v ktorom sa vzdal svojej vedúcej funkcie na ÚŠP.

. . .

Lučanského človek od Kočnera bol aj pravou rukou Čižnára

V apr.2009 sa mladý ambiciózny prokurátor Peter Šufliarsky uchádzal o funkciu špec.prokurátora. Vtedajší gen.prokurátor Dobroslav Trnka však napokon parlamentu odporučil Dušana Kováčika s tým, že zo Šufliarskeho plánoval urobiť námestníka na GP. Tento zámer nakoniec s odstupom pár rokov zrealizoval až Trnkov nástupca Jaromír Čižnár. Trnka stihol Šufliarskeho ešte v nov.2009 vrámci GP vymenovať za riaditeľa novovzniknutého odboru osobitného určenia, ktorý sa mal zaoberať prípadmi organizovanej kriminality.
„Šufliarsky bol odvtedy Trnkovi zaviazaný. Stal sa z neho dôležitý človek, z titulu svojej funkcie chodil aj na porady vedenia GP… Funkcia ho však veľmi zmenila, stal sa z neho arogantný človek,” komentoval to vtedy jeden z jeho kolegov. Trnka a Šufliarsky sa osobne poznali už od polovice 90.rokov. Šufliarsky totiž absolvoval základnú vojenskú službu na vojen.prokuratúre, ktorej šéfoval Trnka.
19.mája 2011 o 16:00 sa konala na ministerstve vnútra porada vedenia rezortu s funkcionármi polície a prokuratúry. Šufliarsky až na porade o štvrtej oznámil, že už krátko pred 11:00 dostal upozornenie z krajského súdu v Bratislave, že práve rozhodli o prepustení Karola Mella na slobodu…  [Pokrač.článku]

Peter Šufliarsky, pravá ruka Čižnára Zdroj FOTO: SITA/Peter Maďar

. . .

Jankovskej parťáčka riadi Čižnára na Gen. prokuratúre

Keď sa 3.sep.2019 po 2 týždňoch protestov a verejného tlaku rozhodla „lynčovaná“ M.Jankovská odstúpiť z postu štát.tajomníčky na ministerstve spravodlivosti, málokto by prikladal dôležitosť tomu, že na Gen.prokuratúre neodpovedal na všetečné otázky novinárov J.Čižnár, ale jeho nová 1.námestníčka Viera Kováčiková.
–> Faktická pozn.: R.Fico v ten deň naopak osobne poďakoval M.Jankovskej „za kus dobrej roboty“ 🙂
8.okt.2019 Postoj.sk: Okrem vybavovania rozhodnutí u sudcov v prospech M.Kočnera či klamstve o návšteve vily právnika Radomíra Bžána v Chorvátsku sa vo vzájomnej komunikácii Jankovskej s Kočnerom medzi viac ako 6000 správami nachádza aj zmienka o kauze podnikateľa Ondreja Janíčka,ktorý Jankovskú verejne obvinil, že ho ešte ako sudkyňa za úplatok 3 mil.Sk poslala do väzby a v spolupráci s podsvetím tiež pripravila o reštauráciu Fatima v Trenčíne. Úplatok mala na prelome storočí Jankovská vziať od niekdajšieho šéfa podsvetia Petra Čongrádyho. Kľúčový svedkom v prípade bol Michal Vida, ktorý však po medializácii prípadu zmenil výpoveď. (Jankovská Kočnerovi vysvetľuje, že v tom má prsty.) Z Threemy má vyplývať podozrenie z ovplyvňovania svedka, ako aj snaha dostať O.Janíčka do väzby… z komunikácie medzi Kočnerom a Jankovskou vyplýva, že spolu kauzu Janíček intenzívne riešili. Potom čo v médiách ožila Janíčkova kauza prišiel kľúčový svedok Vida sám na políciu s tým, že ho video prinútil nahrať O.Janíček. Na zmenu výpovede mala Vidu nahovoriť Jankovská. Zo správ tiež vyplýva, že Jankovská sa mala snažiť o zadržanie Janíčka a ďalších, ktorí mali svedčiť v tejto veci proti nej. Z komunikácie vyplýva, že Jankovská mala opätovnú väzbu O.Janíčka riešiť s vtedajšou krajskou prokurátorkou v Trenčíne Vierou Kováčikovou, ktorá je dnes 1.námestníčkou gen.prokurátora J.Čižnára. V prípade kauzy Fatima podnikateľa O.Janíčka ide o reštauráciu pod Trenčianskym hradom, ktorú v dražbe získal v r.2000 O.Janíček, no záujem o ňu mal aj vtedajší šéf podsvetia Peter Čongrády. Krátko po prevzatí priestorov došlo k odsúdeniu majiteľov O.Janíčka a Jozefa Strelčíka za vydieranie. Odsúdila ich práve M.Jankovská, ktorá bola v tom čase predsedníčkou senátu Okr.súdu v Trenčíne. V tom období dochádzalo zo strany mafie aj k nátlaku na Janíčkovu rodinu. Vzdaním sa reštaurácie Fatima sa mal dostať na slobodu, čo sa nakoniec aj stalo…  [Pokrač.článku]

Ak boli očkované, nie je ich škoda

11.04.2024

Igor Matovič dal status o pohrebe dievčat z Ľubovne a troll bez tváre mu napísal, že ak boli očkované, nie je ich škoda. Hnus. Ale troll menom Chodiaca katastrofa píše s účelom postupne, plíživo v ľuďoch stierať hranice, aby v nich zahlušili citlivosť na informácie, fakty, dobro. Vlastnosti ako ľudskosť, súcit v ľuďoch potierať a vnášať nenávisť, agresiu. Človek, [...]

O Dankovi píše arogantný Bárdy, Matoviča zamlčal

26.02.2024

Šéfredaktor Aktualít sa dnes pustil do Andreja Danka a SNS. Peter Bárdy však všetky fakty čerpal z investigatívnej práce I.Matoviča, ktorému sa nielen, že nepoďakoval za to, že robí za nich náročnú prácu, ale on Igora v celom článku ani len nespomenul. Je Peter Bárdy plagiátor? Posúďte sami: P.Bárdy píše: „Veď kto vie v noci zbúrať semafor, nezavolať [...]

Matovič zjednotil PS+Smer +novinárov cez Šimkovičovú

22.02.2024

Fico aspol radi dávajú Matoviča a jeho hnutie do jednej kopy s progresívcami, s prezidentkou. A všetky liberálne médiá podľa nich vraj píšu v jeho prospech. Už 3roky sa deje presný opak. V Aktuality, SME, DenníkN takmer denne Matoviča doslova šikanovali. A stále to pokračuje. Komentáre v Aktualitách, okrem šéfredaktora Bardyho, pravidelne venuje Matovičovi ešte [...]

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

Mária Benová

Vyštudovala som psychológiu na Trnavskej univerzite. V praxi som sa venovala väzňom a narkomanom. Som vydatá a mám 4 deti. Hrám na klavíri, rada čítam a chodím do prírody. Kandidovala som vo voľbách do NRSR za OĽaNO s č.100. fb.com/PhDr.Maria.Benova

Štatistiky blogu

Počet článkov: 215
Celková čítanosť: 2831686x
Priemerná čítanosť článkov: 13171x

Autor blogu