Založ si blog

U Fica kedy zaklope NAKA? Bödör už uletel

Autenticitu textov v aplikácii Threema síce obžalovaný M.Kočner už v konaní vo veci falšovania zmeniek TV Markíza spochybňoval. Orgánom činným v trestnom konaní vyčítal najmä procesný spôsob, ako sa k dátam dostali, a snažil sa spochybniť aj svedka Petra Tótha, ktorý telefóny s Threemou polícii odovzdal. Senát v kauze zmeniek však obžalovaného M.Kočnera napokon odsúdil na 19 rokov a v zdôvodnení rozsudku argumentoval aj zisteniami z Threemy. Z nej zistenia tie najnovšie dosvedčujú, že súčasťou Kočnerovo-Jankovskej sveta obchodovania s rozsudkami sudcov nebol iba Norbert Bödör, ktorý sa po voľbách expresne rýchlo odsťahoval s celou rodinou do Dubaja, ale aj samotný „šéf“ Robert Fico

29.apr.2020 Aktuality.sk:
Iba nedávno zverejnená komunikácia z Threemy vypovedá o tom, ako M.Kočner ešte na slobode bojoval do poslednej chvíle, aby sa vyhol väzbe v kauze TV zmeniek. Vypisoval rôznym ľuďom, zisťoval rodinné väzby aj prípadné pikantérie, ktorými by sa dali sudcovia Najvyššieho súdu primať k želanému rozhodnutiu, rozdával úlohy a hromžil. Kočner loboval nielen u svojej vernej „opičky“ Moniky Jankovskej – vtedy ešte štátnej tajomníčky na Min.spravodlivosti. Svoj vlastné stíhanie na slobode sa pokúšal poistiť aj cez nitrianskeho oligarchu Norberta Bödöra a cez neho aj u šéfa Smeru Roberta Fica. Toho v komunikácii označovali slovom „náčelník”.
„Má vôbec ešte nejaký vplyv náčelník?“ zisťovala M.Jankovská v júni 2018, necelé 3 mesiace po demisii Ficovho kabinetu… Pôvodne mala polícia k dispozícii Kočnerovu komunikáciu s vplyvnými ľuďmi v štáte, Norbertom Bödörom a jeho spolupracovníkmi z obdobia od 26.sep.2017 do 18.máj.2018. Najnovšie zistenia vychádzajú z komunikácie zahŕňajúcej obdobie až do 28.jún.2018, keď o Kočnerovej väzbe v kauze zmeniek rozhodol Najvyšší súd. Polícia nakoniec zadržala Kočnera 20. jún.2018. Informácie, že sa tak stane sa mu dostali v predstihu: „Som to vedel 3 hod. vopred,“ napísal Jankovskej 25.júna, teda po tom, ako ho Špecializovaný trestný súd nevzal do väzby. Tá mu vzápätí odpísala: „Ja som upozorňovala mesiac. Pamatas? A presne sedia osoby aj obsadenie.“ Kočner reagoval: „Viem. Bol som nachystaný.“ Kočner sa vtedy snažil Jankovskú upokojiť, aby sa nebála, že sa policajti dostali k ich vzájomnej komunikácii, Jankovská si totiž Kočnera po jeho zadržaní vymazala z kontaktov. „Ale ja som mal pri sebe úplne iný tel keď ma zobrali 😜😜😜,“ ubezpečoval ju…

  • Špecializovaný trestný súd v B.Bystrici Kočnera nevzal do väzby a keďže prokurátor J.Šanta podal proti verdiktu sudcu R.Púchovského sťažnosť, dostalo sa to na Najvyšší súd. Akonáhle sa Kočner dostal na slobodu, rozhadil siete, aby zistil, kto na Najvyššom súde rozhodne o jeho osude. Pri každom sudcovi následne zisťoval, cez koho by ho vedel ovplyvniť.

30.apr.2020 denník SME:
Kočner mal ešte v ten deň od vtedajšej štát.tajomníčky za Smer-SD Moniky Jankovskej informácie, že väčšina sudcov v senáte je na jeho strane. Senát Najvyššieho súdu o väzbe pre M.Kočnera s P.Ruskom rozhodoval 28.jún.2018… Nakoniec rozhodovali sudcovia František Mozner, Alena Šišková a Martin Bargel. Sudcov oslovovala počiatočnými písmenami ich priezvisk, ale niekedy spomenuli aj celé mená.: „B robí bordel. Ostatní dvaja sú o.k.,“ písala Jankovská Kočnerovi pred pojednávaním… Konečnú zostavu sudcov, ktorí o ňom budú rozhodovať, Kočnerovi napísal niekdajší podpredseda Okr.súdu BA1 Vladimír Sklenka. Kočnerovi písal, že informácie má od dnes už bývalej podpreds. Najvyššieho súdu Jarmily Urbancovej, ktorú prezývali Prútik. Urbancová je v súčasnosti medzi sudcami obvinenými z podplácania (zadržaní NAKA vrámci akcie Búrka). „Asi tam budú Bargel a Šišková… predsedať bude Mozner. Od Prútika,“ písal Sklenka Kočnerovi.
Kočner následne zisťoval, ako by ich vedel ovplyvniť: „Šiškovú mám chytenú, ale skús pre istotu aj cez Padreho,“ písala M.Jankovská Kočnerovi. Padre bola prezývka pre Norberta Bödöra, ktorý má podľa Threemy priamy kontakt na R.Fica a pre Kočnera vybavoval lustrácie nepohodlných ľudí na polícii. Šiškovú podľa správ všetci považovali za človeka od R.Fica, pretože ju do Najvyšieho súdu nominoval. Za Ficovho človeka ju označil v Threeme aj Sklenka… 26.jún.2018 písal Kočner Bödörovi: „Mám zloženie senátu NS. Je tam jeden šéfov človek,“ potom dopísal: „Šišková.“ Ako šéf bol v komunikácii M.Kočner-N.Bödöra označovaný R.Fico. Kočner písal v tomto duchu Bödörovi: „Zajtra má mať Monika so šéfom stretko, tak by jej mohol povedať, že nech ‚dozrie na Šiškovú‘. Ak sa nebude báť Monike povedať aj moje meno, tak nech povie,“ doplnil. Jankovská podľa Threemy nechcela ísť na Šiškovú priamo, ale chcela, aby to vyznelo ako vôľa vedenia Smeru prípadne priamo „šéfa“.
Bödör následne Kočnerovi odpísal, že to vybavil: „Zariadené. Povie Monike, že to má zariadiť.“ O deň neskôr Kočner u Jankovskej zisťoval, čo na to šéf povedal. Tá mu na to len stroho odpísala: „Naznačil.“ Kočner sa však o to zaujímal ďalej. „Nerieš. Som viazaná tajomstvom,“ odpísala mu Jankovská. V deň súdu mu písala, že „Š je o. k.“. Z kontextu správy vyplýva, že ide o Šiškovú. Jankovská V Threeme pritom Kočnerovi ďakovala za to, že sa vďaka jeho pojednávaniu o väzbe nenudí. Lobovanie za Kočnera ju podľa zaistených správ bavilo. Ja dostanem aj Al Caponeho z basy 🙂 ,“ pochválila sa Jankovská Kočnerovi…
Neistý si Kočner bol podľa Threemy pri sudcovi Bargelovi. Už keď sa dozvedel, že bude rozhodovať on, rozčúlil sa. „Prečo ***** Bargel ???“ písal Kočner Jankovskej a vzápätí dodal: „S tým Bargelom kto vie?“ Odpoveď však nedostal. Aj v deň pojednávania Janskovská Kočnerovi písala, že u Bargela nie je jasné, ako rozhodne. Všetko nasvedčuje tomu, že sudca Bargel nakoniec hlasoval za väzobné stíhanie M.Kočnera. Sudca Bargel nakoniec v r.2020 rozhodoval aj o samotnej Jankovskej, ktorá podala sťažnosť na svoje vzatie do väzby. Práve on je podpísaný pod odôvodnením rozhodnutia Najvyššieho súdu, ktoré potvrdilo Jankovskej väzbu. Pre Jankovskú bola manipulácia sudcov podľa odôvodnenia Najv.súdu „súčasťou jej bežného života“, napísal p.sudca Bargel.

Poznámka na okraj:

  • 3.sep.2019 predseda strany Smer-SD, ktorá M.Jankovskú nominovala do funkcie štát.tajomníčky Min.spravodlivosti, R.Fico: „Chcem poďakovať Monike Jankovskej za kus dobrej roboty.“

30.apr.2020 o 12:00 TASR: „Títo ľudia nás nezodpovedným hospodárením dostali do situácie, že po korone budeme na 60-percentnom verejnom dlhu,“ povedal Matovič o vládach Smeru v pléne NRSR tesne pred schválením Progr.vyhlásenia vlády. „Nepýtam si 100 dní, ale to, ako podlo útočí Robert Fico, je nehodné. Na jeho mieste by som tichúčko šúchal nohami a čakal, kedy mi NAKA zaklope na svoje dvere,“ vyhlásil Matovič o predsedovi Smer-SD.
. . .

Iba o pár minút neskôr sa predseda Smer-SD R.Fico postavil pred novinárov, vôkol seba nechal nastúpiť väčšinu svojich poslancov (bez P.Pellegriniho)… V očiach sa mu zračila úzkosť a hlas sa mu chvel počas toho, ako mu z úst vychádzali absurdné výroky. Rozbor niektorých z nich som spísala v mojom predošlom článku:

Fico: „Jak takí debili sme“

  • R.Fico dnes na tlačovke s pátosom vyhlásil: „Dámy a páni, deficit v r.2019 skončil na úrovni 1,3% a pokiaľ išlo o znižovanie verejného dlhu skončili sme na 48% čo sú historické výsledky v porovnaní s inými štátmi!
  • To sú slová R.Fica. Aká je však pravda?
  • 20 krajín EÚ malo v r.2019 lepšie hospodárenie ako Slovensko.
  • Horší deficit v tomto mimoriadne hospodársky „úrodnom“ roku zaznamenalo iba 6 krajín EÚ…  [Pokrač.článku]

. . .

Ale naspäť k hlavnému hrdinovi príbehu M.Kočnerovi. 28.jún.2018 ho teda Najvyšší súd poslal do väzby a M.Kočner sa do pár týždňov odvolal. Rozhodnúť mal v sept.2018 Ústavný súd a Kočnerov pokus o ovplyvňovanie sudcov sa mohol rozbehnúť nanovo. Skupinu hlavných vybavovačov: M.Jankovská, V.Sklenka, N.Bödör nahradili iní pomocníci, ale Kočner veril, že jeden vybavovač (R.F.) mu ostal platný a nápomocný aj pre 2.dejstvo jeho osudového príbehu. Opísala som to vo februári v článku:

Kočner z väzenia: Zradil Mamojka či Fico?

  • 2012 – 2019: V BONAPARTE si od Kočnerovho najlepšieho kamaráta a Kočnerovho daňového spolupodvodníka „Lacka“ Bašternáka prenajímal R.Fico luxusný byt. Pričom až do sept.2017 bol najbližším susedom R.Fica samotný M.Kočner.
  • Okt.2016: Ján Kuciak napísal: „Komplex Bonaparte… sa stal dejiskom účelových prevodov bytov s cieľom okradnúť štát na vratkách DPH. V r.2011 bolo v novostavbe dokopy 36 bytov. Podľa našich zistení až 23 z nich fiktívne odkúpili Bašternákovi známi a stavebníkova firma zarobila podozrivo málo. Byty hneď na začiatku získal aj exminister Ján Počiatek a Kaliňákov človek Marek Turčan…“
  • Sept.2017: Ján Kuciak prijal výhražný telefonát od M.Kočnera. Polícia sa jeho trestným oznámením odmietla zaoberať, naopak vtedajší minister vnútra R.Kaliňák si z Kuciaka uťahoval.
  • Dec.2017: Prezident vymenoval 3 nových sudcov Ústavného súdu (zvolených poslancami SMER+SNS+MOST), medzi nimi aj Mojmíra Mamojku, býv.poslanca Smer-SD.
  • 21.feb.2018: J.Kuciaka ktosi zastrelil aj so snúbenicou Martinou Kušnírovou.
  • Mar.2018: Počas najväčšej vládnej krízy v histórii…  [Pokrač.článku]

Ak boli očkované, nie je ich škoda

11.04.2024

Igor Matovič dal status o pohrebe dievčat z Ľubovne a troll bez tváre mu napísal, že ak boli očkované, nie je ich škoda. Hnus. Ale troll menom Chodiaca katastrofa píše s účelom postupne, plíživo v ľuďoch stierať hranice, aby v nich zahlušili citlivosť na informácie, fakty, dobro. Vlastnosti ako ľudskosť, súcit v ľuďoch potierať a vnášať nenávisť, agresiu. Človek, [...]

O Dankovi píše arogantný Bárdy, Matoviča zamlčal

26.02.2024

Šéfredaktor Aktualít sa dnes pustil do Andreja Danka a SNS. Peter Bárdy však všetky fakty čerpal z investigatívnej práce I.Matoviča, ktorému sa nielen, že nepoďakoval za to, že robí za nich náročnú prácu, ale on Igora v celom článku ani len nespomenul. Je Peter Bárdy plagiátor? Posúďte sami: P.Bárdy píše: „Veď kto vie v noci zbúrať semafor, nezavolať [...]

Matovič zjednotil PS+Smer +novinárov cez Šimkovičovú

22.02.2024

Fico aspol radi dávajú Matoviča a jeho hnutie do jednej kopy s progresívcami, s prezidentkou. A všetky liberálne médiá podľa nich vraj píšu v jeho prospech. Už 3roky sa deje presný opak. V Aktuality, SME, DenníkN takmer denne Matoviča doslova šikanovali. A stále to pokračuje. Komentáre v Aktualitách, okrem šéfredaktora Bardyho, pravidelne venuje Matovičovi ešte [...]

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

kvet, strom, sneh, úroda, mrazy

Mrazy v Česku boli pre ovocinárov fatálne. Mnohí hlásia stopercentnú škodu

25.04.2024 16:52

Hovorí sa o najhoršej situácii za posledných sto rokov. Odhadom už bolo zničených približne 100 000 ton ovocia.

Mária Benová

Vyštudovala som psychológiu na Trnavskej univerzite. V praxi som sa venovala väzňom a narkomanom. Som vydatá a mám 4 deti. Hrám na klavíri, rada čítam a chodím do prírody. Kandidovala som vo voľbách do NRSR za OĽaNO s č.100. fb.com/PhDr.Maria.Benova

Štatistiky blogu

Počet článkov: 215
Celková čítanosť: 2833307x
Priemerná čítanosť článkov: 13178x

Autor blogu